‘Ik lijd er niet onder dat ik geen trainer van Ajax, Feyenoord of PSV ben geweest’

Foto: ‘Ik lijd er niet onder dat ik geen trainer van Ajax, Feyenoord of PSV ben geweest’

Ron Jans neemt het zondag met zijn FC Utrecht op tegen PSV. De trainer heeft heel wat clubs in de Eredivisie versleten, maar nooit een traditionele topclub. En dat lijkt ook niet meer te gaan gebeuren.

‘Ik heb mezelf heus weleens de vraag gesteld of ik het zou kunnen, werken in de top’

“FC Utrecht is waarschijnlijk mijn laatste club als trainer”, vertelt Jans in het Algemeen Dagblad. “Ik voel me heus geen 65, hoor. Ben hartstikke fit, word enthousiast als ik ‘ons’ goed zie voetballen en merk niet dat er sprake is van een generatiekloof tussen mijn spelers en mij. Alleen: ik stop liever zelf, dan dat anderen zeggen: ‘Ron, het is nu wel mooi geweest, hè jongen’. Dat moment wil ik voor zijn.”

Zou Jans niet graag bij Ajax, Feyenoord of PSV hebben gewerkt? “Ik heb mezelf heus weleens de vraag gesteld of ik het zou kunnen, werken in de top. En in alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat het antwoord daarop ‘ja’ is. Ik had de stap zeker aangedurfd. Dat is alleen iets anders dan dat het voor mij als gemis voelt nu die clubs nooit voor mij zijn gekomen.”

‘Ik hoop van harte dat me nog flink wat jaren gegund zijn’

Oftewel: “Ik lijd er echt niet onder dat ik geen trainer van Ajax, Feyenoord of PSV ben geweest. In mijn tijd bij Heerenveen heb ik ervaren hoe vervelend ik het vind als er geen rust is in de organisatie. Bij de grote clubs heb je nog veel meer te maken met allerlei krachtenvelden, met mensen die misschien niet het beste met jou voorhebben. Ik weet niet of ik me daar prettig bij zou hebben gevoeld. Het is daarom prima zo. De subtop bevalt me uitstekend. (…) Ik hoop van harte dat me nog flink wat jaren gegund zijn. Maar mocht het vandaag nog stoppen, dan zou ik daar vrede mee hebben. Ik ben dankbaar voor alles wat ik mee heb mogen maken.”

Jans had prima kunnen werken bij Ajax, Feyenoord of PSV

  • Eens
  • Oneens
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie