‘Ik belde deze zomer met Steijn, Ajax had interesse’

Foto: ‘Ik belde deze zomer met Steijn, Ajax had interesse’

Maurice Steijn probeerde afgelopen zomer om meerdere Nederlanders aan de selectie van Ajax toe te voegen. Een van de gegadigden was Sepp van den Berg, zo erkent de speler zélf bij ESPN.

Interesse Ajax in Van den Berg

De centrale verdediger begon zijn loopbaan bij PEC Zwolle en maakte in 2019 voor 1,9 miljoen euro een droomtransfer naar Liverpool. In Engeland komt hij nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij al werd uitgeleend aan Preston North End en Schalke 04. Dit voetbaljaar speelt hij voor FSV Mainz 05, maar dat had zomaar eens Ajax kunnen zijn.

Onder voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat kwamen er een half jaar geleden veel buitenlanders naar de Amsterdamse club toe. Steijn had de wens om ook enkele landgenoten binnen te halen en polste bij Van den Berg of de defensieve kracht open stond voor een transfer. “Het was niet heel concreet, maar er was wel interesse”, zo vat de speler het samen.

Van den Berg bleek zelf eveneens niet bereid te zijn om een dergelijke transfer te maken. De 22-jarige verdediger heeft het uitstekend naar zijn zin in het buitenland en is daarom niet van plan om het avontuur zomaar af te breken voor een Nederlandse topclub. “Ik heb mijn pijlen meer gericht op het buitenland, zeker Engeland of Duitsland.”

Buitenlands avontuur bevalt goed

Ook aankomende zomer verwacht hij niet naar de Nederlandse competitie terug te keren. “Als ik nu naar buiten kijk, wil ik misschien ook wel naar Italië of Spanje. Ik ben al van jongs af aan in het buitenland actief en zeg nooit nooit, maar richt me op het buitenland deze zomer.” In Liverpool heeft hij nog een contract tot medio 2026.

Is Van den Berg goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie