Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Hugo Borst laakt Depay en Koeman: “We geloven er niet in”

Foto: Hugo Borst laakt Depay en Koeman: “We geloven er niet in”

Hugo Borst heeft nog niet echt het idee dat EK al leeft in Nederland. Hoewel het EK al voor de deur staat, daar is volgens de columnist de Oranje-gekte nog niet echt losgebarsten. De verwachtingen rondom Oranje zijn dan ook niet al te hoog, maar Borst stelt dat de mensen juist toe zijn aan ‘iets leuks, iets onschuldigs, een beetje afleiding’.

Borst vraagt zich af waar Oranje-koorts is gebleven en laakt Depay

“Heeft u al koorts? Er is iets raars aan de hand met het Nederlands elftal”, trapt Borst zijn column af in het Algemeen Dagblad. “Over elf dagen begint het EK voetbal in Duitsland, maar de temperatuur loopt niet op. Het warmdraaien voor onze jongens wil niet echt lukken. Luister naar aanvoerder Virgil van Dijk. Hij is ijzig realistisch als hem naar de kansen op een Europese titel wordt gevraagd. Het is geen downplayen, hij heeft gewoon gelijk. Er zijn vijf, zes betere teams.”

Depay is volgens Borst nog helemaal niet bezig met Oranje. “Hij lijkt zich van ons te willen vervreemden.” De columnist wijst naar het rapnummer dat de spits onlangs uitbracht, waarin hij verwees naar zijn Ghanese roots. “Memphis heeft meer met Ghana dan Nederland rapt hij. In een maatschappij waar Geert Wilders op handen wordt gedragen scoor je daar geen bonuspunten mee.” Ook bondscoach Ronald Koeman kan op kritiek rekenen. “Wat zegt hij? ‘Het moet geen boring voetbal worden’. Tja, dat is behoorlijk vaag. Want wat is boring? De een vindt Real Madrid anno 2024 heel boring, de ander juist niet.”

Nederland heeft EK-titel nodig

Borst constateert dat het EK nog niet zo leeft als in 1988 toen Oranje wist te winnen, maar volgens de voetbaljournalist is het juist goed als men onbezorgd naar een voetbaltoernooi kan kijken gezien alle ellende die er momenteel in de wereld is. “Je zou zeggen: we zijn toe aan iets leuks, iets onschuldigs, een beetje afleiding. Maar we geloven er niet in. Oranje wordt toch niks. Maar wat zou het een zegen zijn voor Nederland als Ronald Koeman Rinus Michels evenaart. Dit land snakt naar kneuterige gemeenschappelijkheid, naar positiviteit en een aangenaam warme voetbalzomer die uitmondt in een Europese titel.”

Is Nederlands een kanshebber?

  • Ja, een favoriet
  • Nee, hooguit een outsider
  • Nee, ze zijn kansloos
650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie