‘Hij is de minst grote miskoop van Mislintat’

Foto: ‘Hij is de minst grote miskoop van Mislintat’

Mike Verweij is te spreken over de ontwikkeling van Chuba Akpom. De spits is een aankoop uit de koker van Sven Mislintat. Na een moeizaam begin bij de Amsterdammers lijkt de Engelse spits zijn draai gevonden te hebben onder John van ‘t Schip.

‘Almere was nog aan het juichen toen Akpom alweer scoorde’

Akpom kwam kort na de 1-0 van Almere binnen de lijnen. De goaltjesdief schoot de gelijkmaker tegen de touwen met één van zijn eerste balcontacten. Mike Verweij was daar verbaasd over, vertelt hij bij Kick-off van De Telegraaf: “Almere was nog aan het juichen toen Akpom alweer scoorde.”

Collega-journalist Valentijn Driessen is ondanks het doelpunt nog niet te spreken over de spits die deze zomer van Middlesbrough overkwam. “Had je gezien hoe hij die bal weer onder zijn voet liet doorlopen?”, begint Driessen. “Dat kan toch niet op dit niveau?” Daarin moet Verweij zijn collega gelijk geven: “Ik moet inderdaad zeggen, dat het allesbehalve een Ajax-voetballer is.”

Scorend vermogen

Ondanks de kritische noot die gekraakt werd, is Verweij overwegend positief over Akpom: ““Hij heeft wel power en scorend vermogen. Dus hij voegt wel wat toe. Ik denk dat hij uiteindelijk ook best wel bruikbaar kan zijn. Als je ooit een keer een lijstje gaat maken met dingen die Mislintat heeft aangericht, is Akpom misschien wel de minste miskoop. Al doet Diant Ramaj, die gister ook niet goed was, het ook wel aardig.”

Akpom is geen Ajax-voetballer

  • Mee eens
  • Niet mee eens
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie