Hendrix spreekt zich uit over fataal Feyenoord-moment

Foto: Hendrix spreekt zich uit over fataal Feyenoord-moment

Jorrit Hendrix veroorzaakte zondagmiddag een strafschop in de uitwedstrijd tegen AZ. De Feyenoord-middenvelder leidde daarmee de 2-1 nederlaag in, maar wat gebeurde er nou precies?

Voor de camera van ESPN gaf Hendrix tekst en uitleg over het moment met AZ’er Dani de Wit. “Ik raak ‘m wel ongelukkig”, erkent de Feyenoorder. “Ik had geen intentie om hem te blokken of iets. Ik kon helemaal niet meer bij de bal. Hij ook niet meer, dus hij ging gewoon liggen. Slim gedaan van hem.”

Ook de tweede strafschop voor AZ vond Hendrix makkelijk gegeven. “Zo’n duel komt weet ik hoe vaak voor in een wedstrijd. Gebeurt het buiten de zestien, dan is er niks aan de hand en ga je gewoon door. De bal gaat over de speler van AZ heen en Tyrell gebruikt gewoon z’n lichaam. Wat moet ik er verder van zeggen?”

“Je moet niet te lang blijven hangen in teleurstelling”, aldus Hendrix. “Die twee penalty’s vlak achter elkaar gaf hun kracht en energie, ook met het publiek erachter, maar we moeten gewoon doorgaan. In de tweede helft hebben we karakter getoond om er weer een wedstrijd van te maken. We scoorden vrij snel de 1-2 en het is lang spannend gebleven.”

Wint Feyenoord bij Partizan? De odd is 2.55!

? @AZAlkmaar staat bij rust met 2-0 voor door twee rake strafschoppen! ?#AZFEY pic.twitter.com/mPYYm0SHHH

— ESPN NL (@ESPNnl) February 27, 2022

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie