Henderson trots: “Ajax is een van de grootste clubs ter wereld”

Foto: Henderson trots: “Ajax is een van de grootste clubs ter wereld”

Jordan Henderson was direct zeer enthousiast toen hij hoorde dat Ajax geïnteresseerd in hem was. Dat vertelt hij op de persconferentie tijdens zijn presentatie. Hij kan daarom niet wachten om te beginnen.

Henderson klaar voor grote uitdaging

De Brit had het allerminst naar zijn zin in Saudi-Arabië en probeerde in de winterstop weg te komen. Waar clubs uit Italië en Duitsland hem dolgraag wilden binnenhalen, koos Henderson ervoor om in gesprek te gaan met Ajax. De voormalig aanvoerder van Liverpool vond het namelijk een eer dat de Amsterdammers zich meldden.

Na meerdere gesprekken was Henderson ervan overtuigd dat de keuze voor Ajax de beste zou zijn. Hij wil dan ook zijn stinkende best doen om zijn nieuwe werkgever vooruit te helpen. “Het is een van de grootste clubs ter wereld en de grootste in Nederland. Het is een geweldige kans voor mij om naar een grote club te komen en Ajax weer succesvol te maken”, stelt Henderson.

Andere insinuaties doet Henderson van de hand. “Geloof niet wat je allemaal in de media leest. Het heeft alleen maar te maken met sportieve redenen. Ik offer mijn hele leven al op aan voetbal. Ik ben ongelooflijk blij om bij deze grote club te komen. Ik zal alles geven en er alles aan doen om deze club terug te brengen aan de top.”

Enthousiasme over selectie van Ajax

Henderson merkte eveneens op dat Ajax het in de eerste seizoenshelft lastig had, maar wil zo snel mogelijk vooruitkijken. “Vooral aan het begin van het seizoen ging het niet goed. Bepaalde dingen zijn veranderd. Er zijn veel getalenteerde spelers. Ik heb twintig minuten van de training gezien en ik zag veel potentie. Met mijn ervaring moet ik iedereen helpen.”

Eindigt Ajax dit seizoen in de top 3 van de Eredivisie?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie