‘Grote Steijn-schande bij Ajax’

Foto: ‘Grote Steijn-schande bij Ajax’

Ajax deed zondag goede zaken met de 4-1 overwinning op RKC en kroop daarmee weer een stapje dichter bij FC Twente en AZ. De derde plaats lonkt plotseling weer na een rampzalige start van het seizoen. Rafael van der Vaart is echter nog altijd niet optimistisch gestemd over Ajax en vindt dat oud-trainer Maurice Steijn vooral in een negatief daglicht wordt gesteld.

Steijn in negatief daglicht gezet

“Ik kreeg het gevoel dat iedereen hoopte dat John van ‘t Schip het goed zou doen, maar vooral omdat het zou bewijzen dat Steijn het slecht deed”, stelde Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. “Als je 117 miljoen euro uitgeeft en je wordt geen kampioen in de Eredivisie, dan is dat een grote, grote schande. Mijn conclusie is dat Ajax klotespelers heeft gehaald en we zijn blij dat we vijfde staan. Ik heb nog geen topwedstrijd gezien waarin Ajax echt overtuigde.”

Van der Vaart ging zijn relaas verder en wees op de verloren bekerwedstrijd tegen Hercules. “Ze zijn uitgeschakeld door Hercules, en jullie doen alsof het fantastisch gaat. Waarom? Omdat iedereen een hekel heeft aan Steijn. Hercules traint twee keer in de week, en ze zijn drie keer in de week dronken! Het is gewoon een drama, Ajax. Maar Van ‘t Schip doet het beter dan Steijn, ik zou hem laten zitten.”

Ajax-aanval rendeert

Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk was duidelijk iets optimistischer gestemd dan zijn collega-analist. “Het verschil tussen achttiende staan en de derde plaats binnen bereik hebben, dat is groot. De aanval van Ajax rendeert nu ook veel beter dan in het eerste deel van het seizoen. In de wedstrijd bij FC Utrecht dacht iedereen dat Steven Berghuis de boel saboteerde, nu gaat hij er helemaal voor.”

Eens met de kritiek van Van der Vaart?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, grote onzin
1538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie