‘Grote PSV-verandering op komst’

Foto: ‘Grote PSV-verandering op komst’

PSV onderzoekt de mogelijkheden om in de komende jaren het Philips Stadion te kunnen uitbreiden. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om aan twee of drie kanten van het stadion op bestaande tribunes te bouwen. PSV hoopt daarmee de capaciteit te kunnen verhogen naar het aantal van 45.000 toeschouwers.

PSV zinspeelt op uitbreiding Philips Stadion

Het Philips Stadion kwam als beste naar voren in de stadiontest van Voetbal International en stadiondirecteur Sjors van den Boogaart zegt tegenover het weekblad blij te zijn met die waardering. Van den Boogaart geeft in een interview met het voetbalblad aan dat PSV de mogelijkheden op basis van een onderzoek van Hypercube kijkt naar de mogelijkheden voor verdere uitbreiding.

Volgens het onderzoek kan het stadion op de huidige locatie blijven en kan de capaciteit op termijn verhoogd worden naar 45.000 toeschouwers. “Met de stad en het college onderzoeken we nu hoe we dat gaan invullen”, vertelt Van den Boogaart. “De grond in dat kan, maar dat is wel heel drastisch. Wij onderzoeken nu een optopping, dus dat er aan twee, drie kanten van het stadion een tribune bij komt. Alles ligt op dit moment nog open, maar dit scenario lijkt inderdaad het meest aannemelijk.”

PSV wil stadionplannen concretiseren voor 2030

Volgens Van den Boogaart zal de uitbreiding nog wel een aantal jaren op zich laten wachten. “We zijn wel een aantal jaren bezig om dit goed voor te bereiden. We liggen met ons stadion niet in een weiland waar verder niemand iets mee te maken heeft. We zitten ingebouwd in de stad, dus alle partijen moeten meepraten. We willen iedereen meenemen in de planvorming zodat we niet vastlopen als we allerlei vergunningen aanvragen. We hopen dat we voor 2030 serieuze stappen hebben genomen.”

Verwacht jij dat de uitbreiding van het stadion voor 2030 lukt?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, dat gaat niet lukken
1354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie