‘Groot Wout Weghorst-nieuws bij Oranje’

Foto: ‘Groot Wout Weghorst-nieuws bij Oranje’

Wout Weghorst viel in bij de EK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen. Gisteren deed hij dat ook tegen Frankrijk, maar dit keer scoorde hij níét het winnende doelpunt (en kreeg hij überhaupt geen kans). Er is echter een grote kans dat het doelwit van Ajax aankomende dinsdag mag beginnen tegen Oostenrijk.

‘Wout Weghorst opeens in Oranje-basis’

In het Algemeen Dagblad maakt journalist Maarten Wijffels Memphis Depay eerst een kopje kleiner: “Te vaak niet in verbinding met individuele teamgenoten en het totale team. Eigenlijk was het gewoon zwaar onvoldoende voor iemand die de kapstok moet zijn om het aanvalsspel aan op te hangen, maar dat niet is.” Ook op de vorige twee toernooien viel de ‘zweetbandman’ tegen: “Het is zowel jammer als zorgelijk voor een ploeg die als ambitie heeft om in Duitsland verder te reiken dan twee jaar terug in Qatar.”

Net als twee jaar geleden is Oranje eigenlijk afhankelijk van Cody Gakpo: “Louis van Gaal kreeg destijds (tijdens het WK, red.) bakken met kritiek voor het zuinige spel en het gebrek aan aanvallende sprankeling. Het was dat Gakpo bij zijn eerste eindtoernooi in elke poulewedstrijd een doelpunt maakte – en doorbrak op het internationale podium – anders was het voorin helemáál vlakjes geweest.”

Exit Memphis, welkom Wout

Dit Nederlands elftal is moeilijk te verslaan… “Alleen: om écht ver te komen is ook extra klasse en onvoorspelbaarheid voorin nodig.” Wijffels sorteert voor op een basisplek voor Weghorst: “Benieuwd wat Koeman komende dinsdag om te beginnen doet met Weghorst, in de beslissende poulewedstrijd tegen Oostenrijk.” Voorafgaand aan het toernooi kreeg hij nog te horen dat hij wisselspeler zou zijn: “Maar voor Depay in zijn huidige doen heeft geen tegenstanders angst. Daarbij wordt het voor hem de derde wedstrijd in negen dagen en zijn vijfde sinds 6 juni tegen Canada. Geen abc-tje voor iemand met zijn blessure-achtergrond.”

Weghorst in de basis?

  • Ja
  • Nee
12031+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie