Groot drama bij River Plate: fan overlijdt na val van tribune

Foto: Groot drama bij River Plate: fan overlijdt na val van tribune

River Plate beleefde dit weekend een groot drama in de historie van de club. Tijdens de wedstrijd tussen River Plate en Defensa Y Justicia overleed een supporter van de thuisploeg namelijk, nadat hij van de tribune af viel.

Overlijden supporter River Plate

Met het duel tegen de nummer 7 van de competitie leken de fans in het stadion zich te kunnen opmaken voor een vermakelijke wedstrijd. De ontmoeting werd na 25 minuten echter opgeschrikt door een ernstig incident op de tribune. In het El Monumental viel een supporter namelijk vanaf de bovenste ring, zo meldt TyC Sports. De val van 15 meter werd hem fataal.

Waar scheidsrechter Fernando Rapallini de wedstrijd in eerste instantie nog liet doorspelen, zorgde veel commotie op het veld ervoor dat de arbiter te horen kreeg wat er aan de hand was. Hij besloot vervolgens om de wedstrijd te staken, de spelers in te lichten over wat er gebeurd was en het stadion te laten ontruimen.

River Plate heeft inmiddels laten weten dat er geen sprake was van geweld, maar dat het nog niet duidelijk is wat de oorzaak van de val wél was. De komende periode zullen de veiligheidsdiensten de zaak daarom verder onderzoeken, waarna zij zo snel mogelijk naar buiten zullen komen met meer informatie.

Koppositie in Primera División

De Argentijnse club staat momenteel bovenaan in de Primera División. Na 18 wedstrijden heeft het 4 punten meer dan achtervolger Club Atlético Talleres, terwijl de club ook nog eens een wedstrijd achterloopt. De grote rivaal Boca Juniors komt vooralsnog niet verder dan een negende plek op de ranglijst.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie