‘Giménez kondigt transfer aan’

Foto: ‘Giménez kondigt transfer aan’

Santiago Giménez heeft zijn stilte rondom een eventueel vertrek uit Rotterdam verbroken. In een interview met Mexicaans medium MVS Noticias vertelt de spits dat een vertrek bij Feyenoord altijd al het plan was.

‘Als mijn toekomst ergens anders ligt, wil ik het hier zo goed mogelijk afronden’

Niet schrikken, Feyenoorders: er is nog niets getekend. Toch houdt Santiago Giménez zelf rekening met een zomers vertrek uit Rotterdam. “Ik weet nog niet of dit mijn laatste seizoen met Feyenoord wordt”, vertelt Santi in het interview met MVS Noticias. “Er zijn namelijk nog geen concrete aanbiedingen vanuit andere clubs. Ik weet wel dat toen ik hier aankwam we als doel hadden om hier twee jaar te blijven en daarna naar een andere competitie te vertrekken.”

Vooralsnog nog niets aan de hand, want de loyaliteit en focus van de spits ligt in Rotterdam. “Ik probeer op het heden te focussen en niet te hard van stapel te lopen”, vervolgt de Mexicaan. “Het wordt allemaal ook zo gestuurd door de media. Zij hebben er haast bij om een nieuwe club voor mij te vinden, maar ik geniet van het heden. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Als mijn toekomst ergens anders ligt, wil ik het hier zo goed mogelijk afronden.”

Buitenlandse interesse

Sinds zijn vertrek bij de Mexicaanse club Cruz Azul heeft Giménez indruk gemaakt met zijn scoringsvorm. Daarmee heeft hij flink wat interesse gewekt van belangrijke teams in heel Europa. In een interview met AS in november onthulde Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, dat LaLiga-reuzen Real Madrid en FC Barcelona bij de geïnteresseerde clubs horen.

Ook is er interesse vanuit Duitsland, Italië en Engeland. Vorige week meldde de Britse krant The Times dat Premier League-club West Ham United de prestaties van Giménez nauwlettend in de gaten houdt. De Mexicaanse goaltjesdief scoorde 44 keer in 68 wedstrijden voor de Rotterdammers.

Giménez blijft deze zomer in Rotterdam

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, die is 100% weg
12773+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie