“Giménez blijft bij Feyenoord”

Foto: “Giménez blijft bij Feyenoord”

Over de toekomst van Santiago Giménez wordt volop gespeculeerd. De doelpuntenmachine van Feyenoord wordt in verband gebracht met de grootste Europese topclubs. Volgens de Mexicaanse journalist Daniel Reyes gaat zijn landgenoot voorlopig helemaal nergens heen. “Maar bij een bod van honderd miljoen euro ziet de wereld er ineens heel anders uit.”

SN Extra: Interview over de toekomst van Santiago Giménez

Belangstelling

Reyes heeft een geruststellend bericht voor Het Legioen. “Santi zal het huidige seizoen sowieso afmaken bij Feyenoord”, stelt de Mexicaanse insider in de SN Weekly met Anouk Hoogendijk. “Om eerlijk te zijn denk ik dat hij na dit seizoen wél weg gaat. Er is veel belangstelling voor hem en dat zal alleen maar toenemen als hij zo blijft scoren in de Champions League.

De informatie van Reyes komt uit de kleine kring om Giménez heen. De journalist woont sinds 2011 in Nederland woont en heeft een goede band met de topscorer van de Eredivisie. Hij verwelkomde zijn landgenoot op het vliegtuig toen hij aankwam bij Feyenoord en interviewde hem meerdere keren. “De laatste keer vroeg ik hem: ‘Als een club veel geld wil betalen, maar ze spelen geen Champions League of Europa League, wil je daar dan heen?’ Hij antwoordde: ‘Nee, dan ga ik niet.’ Hij gaat liever naar een club die voor grote prijzen speelt.”

Honderd miljoen euro

De vraagprijs van Giménez is sinds zijn komst bij Feyenoord flink gestegen. De Rotterdammers betaalden vorig jaar op aandringen van algemeen directeur en Mexico-kenner Dennis te Kloese zes miljoen euro voor de spits van Cruz Azul. Inmiddels wordt zijn waarde geschat op veertig miljoen. Volgens berichten in de media zou Feyenoord zelfs honderd miljoen willen hebben. “Ik snap dat dat gezegd wordt, hij is een jonge spits die veel scoort, maar dat is te veel. Ik denk wel dat hij de duurste Mexicaan ooit zal worden. Dat is nu nog Chucky Lozano, die voor veertig miljoen van PSV naar Napoli ging. Ik denk dat clubs iets meer voor Santi moeten betalen. Ik gok zo’n 45 of vijftig miljoen.”

De naam van Giménez is al in één zin genoemd met clubs als Real Madrid, Atlético Madrid, Tottenham Hotspur, Arsenal, Newcastle United, Chelsea, Internazionale, AC Milan, Juventus en Napoli. Reyes benadrukt dat sommige geruchten door onbetrouwbare bronnen de wereld in worden gebracht, maar de vraag blijft volgens hem: welke club wordt concreet en legt het juiste bedrag op tafel? “Ik weet dat er wel eens belangstelling is uit Italië, Engeland en Spanje. In de Premier League hebben ze dat geld, maar ik weet niet of Santi naar een club uit het midden van de ranglijst wil. Ik vind Italië wel bij hem passen. Daar zou hij goed kunnen presteren. Maar hebben ze daar het geld om hem te halen?”

Santiago Giménez met journalist Daniel Reyes.

Advies voor Giménez

Voor het werk van Reyes, als correspondent van FOX Sports en TNT Mexico, is het fijn als er Mexicanen in de Eredivisie voetballen. Hij is erbij gebaat dat Giménez nog even in Rotterdam blijft en gaat een langer verblijf zeker adviseren. “Ik zal het tegen hem zeggen. Santi is blij in Rotterdam en geniet van zijn band met de supporters. Maar bij een enorm bedrag, is het moeilijk voor Feyenoord om ‘nee’ te zeggen. Bij een bod van honderd miljoen euro ziet de wereld er ineens heel anders uit.”

Tot wanneer blijft Giménez bij Feyenoord?

  • In de winterstop is hij weg.
  • Na dit seizoen is hij weg.
  • Hij blijft nog véééél langer.
2686+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
9+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
19+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
31+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
35+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
29+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
279+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
298+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
31+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
68+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
34+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
25+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
612+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
1111+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
1226+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
771+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
272+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
425+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
207+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1504+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
225+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie