Gewilde Geertruida verklapt zijn droombestemming

Foto: Gewilde Geertruida verklapt zijn droombestemming

Lutsharel Geertruida wil voorlopig niets kwijt over alle transfergeruchten die er rondom hem spelen, maar in het Helden Magazine verklapt de mandekker tussen neus en lippen door wel dat hij de Premier League de mooiste competitie ter wereld vindt. Afgelopen zomer was hij nog hard op weg naar RB Leipzig.

Feyenoorder lyrisch over Arne Slot en Het Legioen

Dat betekent echter niet dat hij niet meer geniet van het spelen onder Arne Slot. “Hij is zo sterk op mentaal gebied. Hij weet precies hoe hij ons moet prikkelen. Ik ben de afgelopen twee jaar een veel betere voetballer geworden, daar heeft Arne een heel groot aandeel in. Ook op tactisch gebied is hij zo sterk. Hij kijkt vaak naar clubs als Manchester City en probeert hun tactiek dan ook op ons toe te passen”, vertelt Geertruida.

In De Kuip is hij enorm geliefd. “De fans vinden het mooi dat ik uit Zuid kom. Ik heb er ook een heel fijne jeugd gehad, was vaak buiten op straat met vrienden. Mijn vriendengroep bestaat uit vier jongens. Wij kennen elkaar al bijna twintig jaar. Wij waren altijd aan het voetballen. Na schooltijd wilde ik het liefst zo snel mogelijk naar huis om naar het pleintje te kunnen. Ik wilde profvoetballer worden en heb er altijd vertrouwen in gehad dat mij dat zou lukken.”

Leven voor topwedstrijden

In topduels komen er extra krachten bij Geertruida los. “Ik leef voor dat soort grote wedstrijden. Op die wedstrijden ligt extra druk. Dat vind ik lekker.” Beseffen hoe snel het gaat doet hij amper. “Nee, eigenlijk niet. Mijn vrienden zeggen weleens tegen me: ‘Hallo vriend, besef even wat je meemaakt.’ Ik zeg dan altijd: ja, maar we moeten gewoon zo doorgaan. En dan zien we vanzelf wel hoever we dit jaar komen in de Champions League.”

Geertruida is nu al rijp voor de wereldtop

  • Eens
  • Oneens
3188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie