Frimpong: de ‘Oranje-ster’ die geen Nederlands spreekt

Foto: Frimpong: de ‘Oranje-ster’ die geen Nederlands spreekt

Jeremie Frimpong is een van de verrassingen tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland. Hoewel hij voor het Nederlands elftal uitkomt, spreekt de rechtervleugelverdediger amper Nederlands. Wat is daar de oorzaak van?

SN legt uit: waarom Oranje-back Frimpong geen Nederlands spreekt

Het 23-jarige talent is dan wel een geboren Amsterdammer, maar veel zal hij zich niet meer herinneren van die tijd. Toen hij zeven jaar oud was, besloot zijn gezin, bestaande uit twee Ghanese ouders, om Nederland achter zich te laten en te verhuizen naar Engeland. Daar woonde hij zijn gehele jeugd.

Waar hij in Nederland geen moment op een voetbalveld zou staan, veranderde dit in zijn nieuwe woonplek. Manchester City ontdekte hem op zeer jonge leeftijd, waar hij de gehele jeugdopleiding genoot. Het eerste team bereikte hij echter nooit: in 2019 vertrok hij naar het Schotse Celtic.

Uitdagingen voor Frimpong en Koeman

De afgelopen drie seizoenen kwam hij uit voor Bayer Leverkusen en sinds twee jaar voetbalt hij in Oranje. Het zorgt ervoor dat het Frimpong nog altijd niet is gelukt om Nederlands te spreken. Aangezien zijn zus dat wél kan, probeert zij hem wat van de taal bij te spijkeren.

Een groot succes was dit voorlopig niet, want Frimpong vindt het nog altijd lastig om het te spreken. Wél verstaat hij in de kleedkamer de voetbaltermen en kan bondscoach Ronald Koeman zijn bespreking in het Nederlands doen. Als Frimpong echter vervolgens iets terugzegt, dan is dat in zijn natuurlijke taal: het Engels.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Hoort Frimpong bij Oranje in de basis te staan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie