Freek Jansen denkt te weten wie rechtsbuiten Ajax wordt

Foto: Freek Jansen denkt te weten wie rechtsbuiten Ajax wordt

Er is bij Ajax veel te doen over hoe de voorhoede nou ingevuld moet gaan worden. Mede door een niet altijd goed draaiende aanval kenden de Amsterdammers een teleurstellende eerste seizoenshelft.

“De voornaamste reden is denk ik echt dat de kern van het elftal is vertrokken”, wijst journalist Freek Jansen van Voetbal International de voornaamste oorzaak van de vormdip aan. “Antony en Haller waren erg belangrijk, maar ook Mazraoui in de opbouw. Vergeet verder ook Martínez, Gravenberch en Tagliafico niet.”

‘Tadic naar rechts’

“Er zijn ook spelers gebleven, maar sommigen kunnen het niveau van vorig jaar niet halen. Er zijn nieuwe spelers, misschien wel minder. En er is een nieuwe technische staf.” Er moet echter wel wat gaan veranderen deze winter, vindt ook Jansen. “Er is wel de conclusie getrokken dat er nieuwe energie in de selectie moet komen. Kijk bijvoorbeeld naar de rechtsbuitenpositie. Ik verwacht dat Dusan Tadic hier na de winter gaat spelen.”

Jansen besluit: “Schreuder staat natuurlijk onder flinke druk en moet het snel in januari aan de praat gaan krijgen. Hij wil er korter op gaan zitten en meer de nadruk op het verdedigende aspect gaan leggen. Daar wordt echt op gehamerd. Maar versterkingen zijn hier ook onderdeel van.”

Tadic topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij Tadic ook op rechtsbuiten opstellen?

  • Ja
  • Nee
5799+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie