Feyenoorder denkt aan vertrek na ‘één van de beste seizoenen ooit’

Foto: Feyenoorder denkt aan vertrek na ‘één van de beste seizoenen ooit’

Hoewel hij ‘één van zijn beste seizoenen ooit’ aan het spelen is, sluit Alireza Jahanbakhsh absoluut niet uit dat hij komende zomer vertrekt bij Feyenoord. De 29-jarige Iraniër is in gesprek met Football360 openhartig over zijn toekomstplannen.

Alireza Jahanbakhsh hoopt komende zomer mooie transfer te maken

“Dit is één van de beste seizoenen in mijn clubcarrière. Ik had in 2017/2018 ook een goed seizoen bij AZ. Hopelijk kunnen we de Feyenoord-fans twee prijzen bezorgen”, vertelt Jahanbakhsh op de dag van de return tegen AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League.

Afgelopen winter was de rechtsbuiten nog hard op weg naar Panathinaikos. “Ik had in januari enkele goede aanbiedingen van clubs, maar ik wilde bij Feyenoord blijven. We strijden om de belangrijkste prijzen. Het is misschien wel de eerste keer in de geschiedenis van de club dat ze in deze fase van het seizoen nog in de race zijn voor twee prijzen. Ook versloegen we Ajax voor het eerst in zeventien jaar in de Johan Cruijff Arena.”

Interesse Ajax en PSV

In 2018, het seizoen dat hij namens AZ topscorer van de Eredivisie werd, toonde Ajax nog interesse in hem. “Leicester City en Napoli waren serieuze opties en ook drie grote clubs uit Duitsland deden een aanbieding. Ajax wilde voor mij zelfs het transferrecord verbreken en ook PSV toonde interesse. Alleen wilde AZ mij niet naar een andere Eredivisie-club laten gaan. Uiteindelijk konden alleen de Engelse clubs mij betalen.”

Het werd uiteindelijk Brighton en vervolgens in 2021 Feyenoord. “Toen ik besloot om Brighton te verlaten, had ik meerdere goede aanbiedingen. Feyenoord meldde zich en legde het plan uit. Ik had ook contact met Arne Slot, want ik had bij AZ al met hem samengewerkt. Ik koos voor Feyenoord en daar ben ik erg blij mee. Mijn relatie met de Nederlandse fans is erg goed.”

‘Of ik vertrek als ik goede aanbiedingen krijg? Honderd procent’

Jahanbakhsh zou een nieuwe transfer na dit seizoen wel zien zitten. “Of ik vertrek als ik goede aanbiedingen krijg? Honderd procent. Daarom ben ik naar Feyenoord gekomen. Ik wilde mijn ritme terugvinden en de goede vorm hervinden. Ik wil in mijn carrière nog minimaal één grote stap zetten. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een stap naar een andere grote club kan zetten.”

Scoort Jahanbakhsh vanavond de 0-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Feyenoord hem laten gaan na dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
860+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie