Feyenoord wint door trefzekere Bullaude van Eindhoven

Soccernews

Feyenoord heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven in winst weten om te zetten. Op Varkenoord kwam Feyenoord snel op achterstand, maar na rust werd de 0-1 achterstand omgebogen. Aanwinst Ezequil Bullaude liet zich met twee treffers gelden.

Feyenoord-trainer Arne Slot moest het tegen Eindhoven stellen zonder de internationals. Ook doelman Justin Bijlow ontbrak wegens testverplichtingen bij het Nederlands elftal. Slot gebruikte het oefenduel vooral om diverse spelers wedstrijdritme op te laten doen. Zo verschenen onder andere Mats Wieffer, Bullaude, Jacob Rasmussen en Igor Paixão aan de aftrap.

Met name Bullaude liet zich na de pauze gelden. De Argentijn scoorde met een kopbal uit een vrije trap van Mohamed Taabouni de gelijkmaker binnen. Evan Rottier had Eindhoven al na een paar minuten spelen op voorsprong gezet. Na een klein uur spelen scoorde Feyenoord in een kort tijdsbestek twee keer via Danilo en Bullaude: 3-1. Het bleek uiteindelijk ook de eindstand van het oefenduel.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Benita, Valk, Rasmussen, Hartman; Wieffer, Taabouni, Bullaude; Dilrosun (46’ Naujoks), Danilo (76′ Groen), Paixao (76′ Hokke).

Moet Slot Bullaude opstellen in de volgende competitiewedstrijd?