Feyenoord-tweetal geeft uitsluitsel over verhuurtransfer

Foto: Feyenoord-tweetal geeft uitsluitsel over verhuurtransfer

Voor het Feyenoord-tweetal Thomas van den Belt en Thomas Beelen is veel interesse. Veel andere Eredivisie-clubs, waaronder Excelsior, Vitesse en Fortuna Sittard zien naar verluidt één van de twee graag komen, maar het duo lijkt niets in een tijdelijk verhuur te zien. Van den Belt en Beelen, die afgelopen zomer overkwamen van PEC Zwolle, denken dat ze bij Feyenoord betere stappen kunnen zetten.

Ontwikkelen bij Feyenoord

Dat Beelen het voorlopig met een bijrol moet doen bij Feyenoord ziet de verdediger niet als een probleem. “Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen”, vertelt de centrumverdediger tegenover het Algemeen Dagblad. “Je hoopt altijd veel minuten te maken, maar je weet dat de kans bestaat dat het zo loopt. Je ontwikkelt je echt, ook al speel je niet.”

Ook Van den Belt die weinig aan spelen toekomt ziet dat hij wel degelijk stappen maakt bij de Rotterdammers. “Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof je stilstaat, maar het niveauverschil is groot, waardoor het logisch is dat je niet gelijk speelt. Het is een investering in jezelf, je wordt zo veel beter van de trainingen. Dat maakt het ook makkelijker geduldig te blijven, dat heb ik ook bij PEC geleerd. Dat je hard moet blijven werken. Het is pas je eerste halfjaar bij een topclub.”

Geen verhuur voor Van den Belt en Beelen

Hoewel het duo op huurbasis elders de komende seizoenshelft meer minuten kan maken, daar ziet Van den Belt dat niet direct zitten. “Wedstrijden spelen is goed, maar ik heb bewust voor deze stap gekozen. Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed. Dat moet je doen als je merkt dat je niet meer vooruit komt.” Ook Beelen deelt die gedachte. “Ik zit hier goed en wil me hier verder ontwikkelen.”

Zou het verstandig zijn als Van den Belt en Beelen zich zouden laten verhuren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, kunnen beter bij Feyenoord blijven
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie