‘Feyenoord slaat grote slag dankzij Ajax-crisis’

Foto: ‘Feyenoord slaat grote slag dankzij Ajax-crisis’

Feyenoord heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als nummer één van de Eredivisie. Na de winterstop moet blijken of de manschappen van Arne Slot dit succes kunnen doortrekken en daarbij lonkt een groot voordeel.

De Volkskrant schrijft daags na de 5-1 overwinning op Excelsior: “Feyenoord moet in staat zijn tot het einde mee te doen om het kampioenschap, want met Feyenoord kan het normaliter alleen beter gaan na het WK. Niet al te veel spelers (drie of vier) hoeven naar het landentoernooi. Dat geldt trouwens nog veel sterker voor de outsider op de titel, AZ, die zelfs niet één speler afvaardigt naar Qatar.”

Om het falen van Ajax in perspectief te plaatsen: van Ajax mogen tien spelers naar het wereldkampioenschap: zeven voor Nederland, plus Edson Álvarez (Mexico), Dusan Tadic (Servië) en Mohammed Kudus (Ghana). Van AZ dus geen een. En toch is het verschil op de ranglijst één punt en won AZ van Ajax”, zo weet de krant. “Feyenoord, met een redelijke afvaardiging actief in Qatar (Justin Bijlow, Sebastian Szymanski, vermoedelijk Alireza Jahanbakhsh en misschien Santiago Giménez), hoeft daarbij net als AZ geen tussenronde te spelen voor in Europa. De clubs eindigden als eerste in de groep. Ajax en PSV dienen een extra inspanning te leveren in februari, tegen Union Berlin en Sevilla.”

Crisis bij Ajax

De Volkskrant vervolgt: “Slot en Pascal Jansen (trainer AZ) kunnen lekker blijven trainen, Ajax loopt leeg en is in crisis. Zoveel is duidelijk, al valt de achterstand dus mee. Trainer Alfred Schreuder zegt telkens dat hij de druk aankan en dat de kritiek van hem afglijdt, maar intussen is het spelpeil zeer bedenkelijk. Twee punten uit de laatste drie duels, afgegaan in de Champions League. De dragende spelers Daley Blind en Dusan Tadic hebben ogenschijnlijk hun beste jaren achter zich en veel van de aankopen van het nieuwe technisch duo Hamstra/Huntelaar zijn omstreden of zonder meer matig.”

Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord landskampioen?

  • Ja
  • Nee
619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie