Feyenoord haalt concurrent Wellenreuther bij Manchester City op

Foto: Feyenoord haalt concurrent Wellenreuther bij Manchester City op

Feyenoord is erin geslaagd om nog een extra doelman aan de selectie toe te voegen. Op de clubwebsite melden de Rotterdammers dat Mikki van Sas de komende drie seizoenen onder contract staat.

Van Sas naar Feyenoord

Met Justin Bijlow, Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou leek Feyenoord op keepersgebied goed te zitten, totdat de eerste doelman afgelopen maand geblesseerd uitviel. Het betekent dat tweede keeper Wellenreuther voorlopig onder de lat staat, terwijl het met Lamprou dan nog slechts één doelverdediger over had.

De regerend landskampioen besloot, met de poulefase van de Champions League in gedachte, om de transfermarkt op te gaan en te zoeken naar een doelman die de plaats achter Wellenreuther zou kunnen invullen. Het kwam daarbij bij Manchester City uit, waar de 19-jarige Van Sas sinds de zomer van 2020 zit.

Terugkeer naar Nederland

De Nederlander doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht, waarna hij drie jaar geleden de mogelijkheid kreeg om naar de Engelse topclub te gaan. Van Sas besloot op die uitdaging in te gaan en speelde inmiddels bij Manchester City Onder 23. Het eerste team was echter nog ver weg, waardoor hij terugkeerde naar Nederland en vrijdagmiddag bij Feyenoord tekende.

“De laatste dagen is het snel gegaan”, vertelt Van Sas. “Ik ben er trots op dat ik me nu speler van Feyenoord mag noemen. De cirkel is in zekere zin rond, want ooit ben ik in de F-jes hier gescout. Bij Feyenoord wil ik de volgende stap zetten in mijn loopbaan en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club.”

Gaat Van Sas bij Feyenoord slagen?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie