Ervaren Nederlander wordt baas van de scouting in Newcastle

Foto: Ervaren Nederlander wordt baas van de scouting in Newcastle

Marcel Bout krijgt een voorname functie in de ambitieuze plannen van Newcastle United. De 60-jarige Nederlander krijgt de verantwoordelijkheid over de wereldwijde scouting van de Premier League-club, dat zich de komende in de top wilt handhaven.

Bout krijgt belangrijke rol bij rijke Premier League-club

Newcastle heeft Bout per direct aangesteld als ‘chief global scouting’. Hij moet wereldwijd alle talenten van 16 tot 23 jaar in kaart brengen. Deze spelers moeten direct voor het eerste elftal van The Magpies in aanmerking komen. “Ik ben de afgelopen tijd in contact gekomen met Newcastle. Het gestaag verder uitbouwen van de club spreekt me aan”, zegt Bout in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ben ook blij dat ik terugkeer in Engeland en op het niveau van de Champions League.”

Bout heeft inmiddels een schat aan ervaring in de voetbalwedstrijd. In deze functie werkte de Haarlemmer jarenlang bij Manchester United. Louis van Gaal haalde hem naar Old Trafford, op verzoek van de clubleiding bleef Bout behouden voor de club toen de rest van de Nederlandse enclave vertrok. Tot de entree van Erik ten Hag in 2022 werkte Bout voor The Mancunians.

Samenwerkingen met Van Gaal

Eerder verzorgde hij voor Van Gaal de wedstrijdanalyses bij Bayern München en het Nederlands elftal. Bij Haarlem, Feyenoord, Volendam, AZ en Telstar opereerde Bout meestal in de luwte in uiteenlopende functies van trainer, assistent-trainer, hersteltrainer, hoofd-jeugdopleiding en scout.

Newcastle heeft de weg omhoog ingezet nadat het in 2021 in de handen kwam van Saudische investeerders. In plaats van lukraak te kopen, probeert men gericht te investeren in het elftal. Met resultaat: dit seizoen speelt Newcastle voor het eerst in twintig jaar weer in de Champions League.

Mooie rol voor hem?

  • Ja, prachtig!
  • Nah…
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie