Einde seizoen voor Drommel? ‘In principe stopt het wel nu’

Foto: Einde seizoen voor Drommel? ‘In principe stopt het wel nu’

De uitschakeling in de achtste finales van de KNVB-beker tegen Feyenoord (1-0) viel Joël Drommel het meest tegen van alle spelers van PSV. De doelman blikt in gesprek met De Telegraaf terug op het bekerduel.

‘Ik zal er altijd staan als ik er moet staan’

In de zomer van 2021 maakte Drommel de overstap van FC Twente naar PSV. De in Bussum geboren doelman was gedurende zijn eerste seizoen een vaste waarde in de basisopstelling. Sinds de komst van de Argentijn Walter Benítez is hij nu de tweede keuze. Vorig seizoen liet trainer Ruud van Nistelrooij Drommel het doel verdedigen in het nationale bekertoernooi. Deze keuze werd ook dit seizoen voortgezet door zijn opvolger Peter Bosz.

“Je weet nooit of het seizoen nu klaar is, maar in principe stopt het wel nu”, zegt Drommel nu hij weet dat het bekertoernooi er voor PSV opzit. “Het is niet makkelijk als tweede keeper, ik wil graag spelen. Ik zal er altijd staan als ik er moet staan. Natuurlijk is het in mijn situatie lastig, maar met mijn mentaliteit zit het goed”, tekent De Telegraaf op.

Bekerheld

Het bekertoernooi van vorig seizoen was een persoonlijke triomf voor Drommel. Hij blonk meer dan eens uit en was in de finale tegen Ajax de grote held. tijdens de strafschoppenserie. Drommel stopte een strafschop van Edson Álvarez, waarna huurling Fávio Silva de beslissende strafschop voor PSV benutte.

Toch was deze korte bekercampagne niet minder, meent Drommel. “Het begon nu ook mooi, met vorige week een zege op FC Twente in eigen stadion en daarna deze wedstrijd in De Kuip. Het was weer een hele mooie ambiance”, vertelt de sluitpost. Net als zijn teamgenoten vind hij het ook lastig te verkroppen dat Noa Lang geen strafschop toegekend kreeg. “We kregen het moment direct na afloop in de kleedkamer te zien. Ik denk dat iedereen het hier wel over eens is. We kopen er helaas niets voor”, besluit hij.

Drommel verdient nog een kans in de competitie

  • Dat vind ik wel
  • Dat vind ik niet
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie