‘Einde Oranje-interlandcarrière’

Foto: ‘Einde Oranje-interlandcarrière’

Het Nederlands elftal speelde een dramatische eerste helft tegen Oostenrijk op het EK 2024 en Joey Veerman werd nog voor rust het kind van de rekening. De PSV-spelmaker werd geslachtofferd en Valentijn Driessen ziet het somber in voor hem. Einde interlandcarrière, roept hij zelfs.

‘Einde interlandcarrière Joey Veerman’

In een video-item van De Telegraaf zegt de ‘beroepszuurpruim’: “De eerste vijftien minuten, zo slecht heb ik het Nederlands elftal nog nooit gezien. Er werd geen duel gewonnen, er kwam geen bal aan, geen duelkracht, helemaal niets.” Veerman verloor keer op keer de bal. “Dramatisch, dit kan echt niet op dit niveau.”

Driessen gaat er zelfs van uit dat de PSV’er zijn laatste Oranje-wedstrijd heeft gespeeld: “Sowieso niet dit toernooi, maar ik denk dat dit einde interlandcarrière Joey Veerman is. Het Oranje-shirt is voor hem veel te zwaar gebleken, zelfs na een geweldig jaar bij PSV.”

Er waren echter méér dissonanten… “Lutsharel Geertruida, precies hetzelfde verhaal. Je komt niet weg met één onderschepping in een wedstrijd. Xavi Simons, precies hetzelfde verhaal. Het shirt van Oranje weegt gewoon te zwaar. Eén assist, verder ook als invaller weer een dramatische wedstrijd. Maar ook de verdediging. En Malen, iedere keer weer. In de finale van de Nations League zakte hij door het ijs omdat hij niet meeverdedigde. Hij raakte vandaag geen bal, had dé kans op 1-1, mist volledig de bal. Reijnders hetzelfde verhaal. Heeft alle tijd om uit te halen, raakt de bal maar half. Dat is gewoon spanning, het podium niet aankunnen.”

Exit Ronald Koeman

Ook bondscoach Ronald Koeman wordt bepaald niet gespaard… “Ik vond het op papier een hele logische opstelling. Als je de bal hebt, heb je prima spelers om het spel te maken. Dat is er geen moment van gekomen. Koeman heeft dus totaal verkeerd ingeschat wat de mogelijkheden met deze spelers zijn geweest. Dan roep je de problemen tegen de nummer 25 van Europa over jezelf af.”

Over en sluiten na het toernooi? “Als nummer drie van de poule krijg je Spanje, België of Engeland. Ga je er dan vanaf, dan heeft Koeman het niet beter gedaan dan Frank de Boer in 2021. Die moest wieberen. Je moet je afvragen of de positie van Koeman houdbaar is op het moment dat je een draai om de oren krijgt in de tweede ronde en naar huis moet.”

Is Veerman klaar?

  • Ja…
  • Nee
759+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie