Driessen zag slechts één Ajacied als lichtpuntje tegen PSV

Foto: Driessen zag slechts één Ajacied als lichtpuntje tegen PSV

Ook Valentijn Driessen was keihard in zijn oordeel over Ajax na de 3-0 nederlaag tegen PSV. De journalist zag slechts één lichtpuntje aan Amsterdamse zijde: Jorrel Hato, de pas zeventienjarige linksback die de voorkeur kreeg boven onder meer Owen Wijndal en Youri Baas.

‘De kans bestaat dat Simons en Hato elkaar op het grote podium gaan treffen’

“Hij was de enige speler aan Amsterdamse zijde die een ruime voldoende scoorde. Ondanks dat hij Johan Bakayoko te veel ruimte gaf bij de 1-0, zat de Belgische aanvaller de hele wedstrijd in zijn zak en moest hij na 65 minuten al worden gewisseld. Hato verschuilde zich niet, was balvast, raakte niet in paniek, zocht waar mogelijk de oplossing vooruit en bleef fysiek overeind. De kans bestaat dat Simons en Hato elkaar op het grote internationale podium tegen het lijf gaan lopen”, voorspelt Driessen in De Telegraaf.

Ook Heitinga complimenteus, analisten ESPN juist níét

Ook trainer John Heitinga vond Hato een lichtpuntje. “Ik denk dat Jorrel Hato vandaag bij ons de beste man was en dat zegt wel veel.” Bij ESPN was analist Kenneth Perez overigens juist een hele andere mening toebedeeld. “Dan hoor ik mensen na de wedstrijd zeggen dat Hato de beste speler was bij Ajax, maar hier gaat het om. Zeker als dat hetgeen is waar je vooraf heel erg op gehamerd hebt. Hato voetbalt nog zoals hij is, als een kind. Bergwijn moet hem daar misschien verbaal helpen, maar we weten niet of hij dat heeft gedaan. Hato kan wel denken: oh, hij is er, dus ik kan iets ruimer de voorzet eruit halen.”

Ook Kees Luijckx vond de 1-0 vooral de fout van Hato. “Bergwijn dubbelt hem wel, dus Hato moet die voorzet eigenlijk eruit halen. Daar gaat het al fout.” Perez besluit: “Marciano (Vink, red.), onze gewaardeerde collega, zei dat Hato alleen werd gelaten, maar dat is verre van waar. Steven Bergwijn was wel degelijk daar om te dubbelen, dus Hato had veel meer kunnen doen om de voorzet eruit te halen. Natuurlijk is het een cruciaal moment. Als je trainer erop hamert om geen voorzetten toe te staan, dan moet je alles uit de kast halen om dat niet te laten gebeuren. Als Hato alleen werd gelaten, dan gaat dat lastig. Maar Bergwijn staat er. Bergwijn doet hier gewoon zijn werk.”

Hato was de beste Ajacied

  • Eens
  • Oneens
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie