DONE DEAL: Ajax presenteert Ávila, stevige transfersom bekendgemaakt

Foto: DONE DEAL: Ajax presenteert Ávila, stevige transfersom bekendgemaakt

Witte rook uit Amsterdam: Ajax heeft de selectie versterkt met Gastón Ávila. De Argentijnse linksback komt over van Antwerp FC, en tekent tot medio 2028 in de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalt 12,5 miljoen euro, middels bonussen kan daar nog bijna twee miljoen bovenop komen.

Ávila komt over van Antwerp en tekent voor vijf jaar

De transfer van Ávila naar Ajax komt zeker niet uit de lucht vallen. Maandag spraken Mark van Bommel en Toby Alderweireld al over de move, het was enkel nog wachten totdat de Nederlandse grootmacht het nieuws officieel bevestigde. Dat is dinsdag aan het eind van de middag gebeurd. Eerst hadden de Amsterdammers Hiroki Ito van VfB Stuttgart op het oog, maar de Japanner bleek niet haalbaar. Vervolgens schakelde directeur Sven Mislintat snel door naar Ávila.

Ajax trekt de portemonnee

Vanaf zondag geraakte de move van Ávila in een stroomversnelling, dinsdag kwam het rond; na de medische keuring werden de handtekeningen gezet. Ajax maakt 12,5 miljoen euro over naar het Antwerp van Marc Overmars, het bedrag kan nog oplopen naar 14,4 miljoen. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt een stevige som. De waarde van de 21-jarige Zuid-Amerikaan wordt daar met 3,5 miljoen een stuk lager ingeschat.

Ávila staat niet bekend als een hele offensieve back, doordat hij ook centraal in de verdediging kan spelen ligt de focus meer op de defensieve taken. Wel wordt hij geroemd voor zijn inspeelpass naar voren. Daarnaast is het een gifkikker, die wel over de scheef kan gaan. Trainer Maurice Steijn was al snel na zijn komst niet te spreken over de opties op de linkspositie. Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine voldeden niet, laatstgenoemde kreeg tijdens de eerste twee Eredivisie-duels de voorkeur maar kon niet overtuigen. Met Ávila zijn deze problemen opgelost, hoopt Steijn.

Is Ávila dé oplossing op de linksbackpositie?

  • Ja, lijkt me een goede speler!
  • Ik moet het nog zien…
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie