EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit zijn de gevolgen van het Oranje-resultaat tegen Oostenrijk

Foto: Dit zijn de gevolgen van het Oranje-resultaat tegen Oostenrijk

Het Nederlands elftal staat al in de achtste finales van het EK 2024 in Duitsland, maar heeft nog wel wat om voor te spelen tegen Oostenrijk. Elk resultaat heeft gevolgen, voor de stand in de groep en dus ook de tegenstander, moment en locatie van spelen in die laatste zestien. SoccerNews legt het precies voor je uit.

SN legt uit wat de gevolgen zijn van een overwinning, gelijkspel of nederlaag van Nederland tegen Oostenrijk

Op dit EK is de stand belangrijker dan ooit. Want je kan dan wel als beste nummer drie door zijn, je krijgt dan uiteraard niet de gemakkelijkste tegenstander. Bovendien wil je ook in een bepaalde kant van het schema terechtkomen als je bepaalde toplanden wil ontlopen. Niet gek dus dat Ronald Koeman graag winnaar wil worden van Groep D.

Scenario 1: Nederland wint van Oostenrijk

Dan moet Nederland dus van Oostenrijk winnen, wel zo handig. Daarna gaat de blik direct naar het gelijktijdig (vanavond 18.00 uur) te spelen Frankrijk – Polen. Als de Fransen niet weten te winnen en het doelsaldo ten opzichte van Nederland (1-0 om 2-1) goed te maken, dan is Oranje groepswinnaar. Zie verder hieronder tegen wie Nederland dan speelt.

Scenario 2: Nederland speelt gelijk tegen Oostenrijk

Als Nederland gelijk speelt tegen Oostenrijk dan is het in ieder geval tweede, want dan houdt het de Oostenrijkers onder zich. Frankrijk kan dan over Nederland heen komen door of met meer doelpunten voor gelijk te spelen (3-3 om 1-1 bijvoorbeeld) of door gewoon te winnen. Dan is Nederland dus nummer twee. In die andere gevallen (Frankrijk speelt met dezelfde cijfers gelijk of verliest van Polen) is Oranje alsnog groepswinnaar. Kijk onderaan tegen wie Nederland speelt als nummer twee.

Scenario 3: Nederland verliest van Oostenrijk

Als Nederland verliest van Oostenrijk dan gaan de Oostenrijkers voorbij Oranje en Frankrijk waarschijnlijk ook. De Fransen hebben dan aan een gelijkspel of een kleinere nederlaag dan Oranje genoeg om over Nederland heen te gaan. Nederland wordt dan de nummer drie. Eén schrale troost: Oranje gaat als beste nummer drie sowieso naar de achtste finales. Wie de tegenstander dan wordt, lees je onderaan.

Groepswinnaar Oranje speelt tegen Turkije

Als Oranje groepswinnaar wordt speelt het op dit moment tegen Turkije. Zij staan namelijk tweede in Groep F en bij loting vooraf bleek dat de nummer twee van Groep F de winnaar van Groep D treft. Portugal is in die groep al winnaar, maar Tsjechië en Georgië azen nog op die tweede plek met allebei 2 punten minder dan de Turken. De laatste wedstrijd is Tsjechië – Turkije en die wordt woensdagavond om 21.00 uur gespeeld. Dan weet Nederland dus zeker of Turkije de tegenstander van Oranje wordt.

Nummer twee Oranje speelt tegen België

Nummer twee Oranje kijkt naar Groep E. Want de nummer twee van die groep wordt de tegenstander. Het is niet te voorspellen, maar op dit moment is België de nummer twee. Alleen hebben ook nummer één Roemenië, nummer drie Slowakije en nummer vier Oekraïne 3 punten. Bij deze poule moet rekening worden gehouden dat bij een gelijke stand eerst het onderlinge resultaat telt. België won van de Roemenen, maar verloor van Slowakije. Woensdag om 18.00 uur staan de Groep E-wedstrijden op het programma en weten we zeker wie tegenstander van nummer twee Oranje wordt. Simpel gezegd wordt België waarschijnlijk tweede als Slowakije van Roemenië wint.

Nummer drie Oranje speelt tegen Engeland

Oranje is derde geworden maar mag als troost wel gewoon door in de achtste finales. Sterker nog op dit moment zou Oranje de beste nummer drie worden. Of dat een voordeel is weten we niet, want Engeland wordt in dit geval de tegenstander. Dat is namelijk het geval als de vier beste nummers drie uit poules A, C, D en E komen.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Waar hoop jij op?

  • Zege Oranje
  • Gelijkspel Oranje
  • Nederlaag Oranje
389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie