Discussie over Ajax-aanwinst: “Ben je dan los?”

Foto: Discussie over Ajax-aanwinst: “Ben je dan los?”

Chuba Akpom was donderdagavond voor het eerst trefzeker voor Ajax. De aanvaller maakte als invaller de 2-0 voor de Amsterdammers tegen FC Volendam. Volgens Kenneth Perez moet er niet te veel waarde gehecht worden aan het doelpunt van Akpom. De aanvaller was vorig seizoen nog topscorer van het Championship in Engeland, maar kon de hoge verwachtingen in Amsterdam nog niet inlossen. Perez vindt het voorbarig om te zeggen dat de aanvaller nu ‘los’ is.

Twijfels over scorende Akpom

ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen haalde in de mixed-zone het interview met Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn aan, die aan had gegeven blij te zijn voor Akpom. “Het is een jongen die komt ergens terecht en heeft geen idee”, voegde Van Gangelen daar nog eens toe, die suggereerde dat de spits nu wel eens los kan zijn. Perez had echter duidelijk een andere mening. “Denk je nou… Oké, hij scoort dan hier. Ben je dan los?”

“Het is toch in een volle ArenA, Kenneth. Wees nou niet zo cynisch. Het is toch leuk voor die jongen?”, waarmee Van Gangelen de bal weer terugkaatste naar Perez, die er echter niet in mee wil gaan. “Cynisch? Het is een constatering. Jij denkt dus dat als iemand even een goal maakt, dat hij er meteen doorheen is? Hij krijgt daarna een kans, gaat om de keeper heen, heeft een leeg doel voor zich maar schiet de bal tegen de paal. Dan weet je toch niet zeker dat dit kwaliteit is voor de komende wedstrijden. Hij komt ergens vandaan en dan zoek je elk klein dingetje om iets te vinden.”

Is Akpom een goede aankoop voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie