“Die ballen van Cody Gakpo en de goals van Guus Til…”

Foto: “Die ballen van Cody Gakpo en de goals van Guus Til…”

Ajax was aanvankelijk heer en meester tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal én kwam op voorsprong: het werd 1-0 via Steven Bergwijn. Daarna draaiden de Eindhovenaren het echter helemaal om, met een 3-5 eindresultaat.

Voor de camera van ESPN reageert Luuk de Jong: “Ik kan denk ik niet alle goals meer voor me halen, maar ik denk dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken.” PSV draait nogal een druk programma, maar… “Ik denk dat we hebben laten zien dat Monaco niet in ons achterhoofd zat. De intenties waren goed, we hebben het goed ingevuld. Wedstrijden tegen Ajax zijn altijd heel lastig en we hadden het in de eerste fase ook heel moeilijk. Maar we hebben het daarna tactisch goed neergezet.”

“Je ziet daarna dat we gewoon heel veel kwaliteit hebben”, vervolgt de spits. “Die ballen van Cody Gakpo en de goals van Guus Til… dan ga je lekker de rust in. Dan praat je vooral over de omschakelmomenten die er liggen. Met het loopvermogen van Til kun je met mij als aanspeelpunt goed de counteraanval inzetten. Dat deden we we aantal keer goed. We waren nog wat slordig, we moesten meer naar voren voetballen, maar dat was lastig. Ajax zat er kort op.”

Maar… waar kwam die spirit opeens vandaan na de 1-0 van Ajax? “In voetbal gaat het over detailmomenten. Dat het opeens kantelt. Er was nu niet echt een aanwijsbare reden voor. Er komt een voorzet, je maakt 1-1. Het draait gewoon in één keer om. En toen moesten we gas geven. Dat is moeilijk, maar dat hebben we heel goed gedaan.”

TIP: Verdien 4 keer je inleg als De Jong topscorer wordt!

Gakpo en Til de grote mannen?

  • Ja
  • Nee
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie