Deze AZ-sterkhouder keert binnenkort terug bij de selectie

Foto: Deze AZ-sterkhouder keert binnenkort terug bij de selectie

AZ-linksback Mees de Wit raakte twee maanden geleden geblesseerd aan zijn voet. De sterkhouder is op de weg terug en pakte deze week voor het eerst weer individuele oefeningen op. Op de clubkanalen van AZ blikt De Wit terug op zijn herstel.

‘Het gaat goed en ook sneller dan verwacht’

“Het gaat eigenlijk heel goed”, begint De Wit. “Deze week heb ik weer op het veld getraind. Het is wel even wennen met mijn voet, maar het gaat goed en ook sneller dan verwacht.”

In september speelde AZ tegen SK Brann. Door een overwinning na strafschoppen plaatsten de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Conference League. De Wit speelde nog mee tegen Brann. “Ik voelde daarvoor al wel pijn”, zegt hij daarover. “Ik heb die wedstrijd ook nog gespeeld, maar ik had veel last. Toen heb ik met de dokter besloten een foto te maken. Er bleek een stressfactuur, een breuk in mijn voet te zitten.”

Operatie

Kort daarna werd de linksback geopereerd aan zijn voet. “Zonder operatie zou het langer duren terug te komen, dus daarom heb ik het ook gedaan”, zegt De Wit. “De operatie is gelukkig goed gegaan en de wond is ook heel netjes. Ik ben nu heel blij dat ik weer op het veld sta te trainen. Dat is natuurlijk wat ik graag wil en waar ik hard voor werk, dus daar ben ik blij mee.”

De blessure sloeg in als een bom bij de vleugelverdediger. Nu hij op de weg terug is, voelt hij zich stukken beter: “e voorbereiding ging heel goed en dan val je uit. Dat is heel jammer. Ik had veel verwachtingen van het nieuwe seizoen en nu heb ik na Brann waarschijnlijk niks gespeeld tot de winterstop. Maar ik kom sterker terug. Ik heb hard gewerkt. Als je elke dag gymt word je er af en toe wel een beetje gek van, dus ik ben heel blij dat ik weer op het veld mag.”

Met Mees de Wit in de selectie, verovert AZ de tweede plek dit seizoen

  • Ja
  • Nee
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie