Dest eerlijk over terugkeer naar Barcelona: ‘Xavi zit er nog, dus nee’

Foto: Dest eerlijk over terugkeer naar Barcelona: ‘Xavi zit er nog, dus nee’

Sergino Dest is met PSV bezig aan een geweldig seizoen. In de Eredivisie werd tot nu toe alles gewonnen en de club komt na de winterstop ook nog uit in de Champions League. Officieel staat Dest nog onder contract bij Barcelona, maar hij ziet een terugkeer niet echt zitten. “Xavi zit er nu nog. Dus op dit moment nee, dat wordt te lastig.”

‘Het wordt lastig voor mij bij Barcelona’

In een gesprek met Voetbal International blikt Sergino Dest terug op de laatste maanden, maar ook op de afgelopen jaren. In 2020 verruilde hij Ajax voor Barcelona. Onder Ronald Koeman ging het allemaal crescendo voor Dest, maar toen Xavi kwam veranderde alles volgens de vleugelverdediger. “Ik begon met een valse start met hem. Eerst zag hij het niet in me zitten. Daarna op de training liet ik het zien, was ik echt heel goed, verdedigend en aanvallend. Toen zag hij het wel in me zitten, begon ik ook te spelen. En uiteindelijk raakte ik bij Galatasaray-uit geblesseerd. Ik kreeg dingen mee die positief waren voor mij”, verteld Dest. “Maar na de vakantie werden die weer helemaal omgedraaid. Dat was jammer. Er werden dingen gezegd die niet eerlijk waren. En nergens op gebaseerd. Toen wist ik dat het lastig voor mij zou worden bij Barcelona.”

Dest kreeg dan ook het idee dat hij werd gedwongen om Barcelona te verlaten, waardoor hij uiteindelijk naar AC Milan is vertrokken. In Italië ging het niet goed met de jonge Amerikaan, maar dat was zijn eigen schuld. “De situatie bij Barça deed nog veel pijn. Daardoor paste ik me bij Milan niet direct echt goed aan. Op dat moment wilde ik echt alleen nog steeds Barça. En geen AC Milan. Toen ik me daar eindelijk echt goed voelde, was ik eigenlijk te laat. Had de trainer het al een beetje opgegeven met mij. Ik vind het wel zonde als ik daar nu aan terugdenk. Maar ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen.”

Overstap naar PSV?

De Eindhovense club heeft een koopoptie bedongen tijdens het huren van Dest. Waar hij het komende seizoen speelt wil hij nog niks over zeggen. “Ik denk dat zowel Barcelona, PSV als ik daarover iets te zeggen heeft. En op dit moment is het te vroeg om het daarover te hebben.” Één ding lijkt in ieder geval zeker. Dest keert niet terug bij dit Barcelona. “Xavi zit er nu nog. Dus op dit moment nee, dat wordt te lastig. Eerst kampioen worden met PSV, dan zien we wel wat er daarna gebeurt.”

Is Dest naar de uitgang geduwd door Barcelona?

  • Ja, hij is niet eerlijk behandelt
  • Nee, hij was gewoon niet goed genoeg
1051+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie