Derksen maakt onbedoeld ‘hele slechte’ grap over Wiegman

Foto: Derksen maakt onbedoeld ‘hele slechte’ grap over Wiegman

Johan Derksen heeft donderdagavond in de uitzending van Vandaag Inside onbedoeld een zeer komische opmerking gemaakt over Sarina Wiegman. De voetbalanalist benoemde op humoristische wijze een nadeel voor Wiegman als zij de Engelse mannen moet gaan coachen. De Nederlandse werd genoemd als mogelijke opvolger van Gareth Southgate.

Wiegman in beeld bij FA al bondscoach mannen Engeland

“Het is ontzettend vooruitstrevend van de FA, deze geluiden heb ik nog nergens gehoord”, vertelde Derksen aan tafel van het praatprogramma over de mogelijke interesse in Wiegman als bondscoach van de Engelse mannenploeg. “Wiegman is heilig, ze heeft het ook geweldig gedaan”, waarmee Derksen onder meer duidde op het behalen van de EK-titel en de WK-finale met Engeland.

Toch nuanceerde Derksen ook zijn uitspraken direct weer. “In Nederland trof ze een hele goede generatie. Ook in Engeland heeft ze een hele goede generatie. Wiegman wil, dat is ook zo’n trend, na wedstrijd nog zo’n bijeenkomst in de middelcirkel doen. Dan denk ik: sodemieter op, doe dat lekker in de kleedkamer. Spelers als Van Hanegem en Boskamp hadden daar niet aan meegedaan.”

Derksen grapt onbedoeld over Wiegman

Vervolgens ging De Snor op onbedoelde humoristische wijze in over het feit dat Wiegman genoemd werd voor het bondscoachschap van de Engelse mannenploeg. “Het lijkt me als vrouw wel een handicap dat je niet in de mannenkleedkamer mag. Als trainer moet je er toch bovenop zitten.” Het zorgde direct een voor een lachende reactie bij presentator Wilfred Genee. “Dat is een hele slechte dit.” Het zorgde voor enig ongemak bij Derksen. “Als het een grap geweest zou zijn, dan was het een hele goede grap, dus ik zou hem niet gemaakt kunnen hebben.”

Denk jij dat Wiegman aan de slag kan bij een mannenploeg?

  • Ja, dat komt wel goed
  • Nee, dat wordt helemaal niks
1510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie