De zoons van Arjen Robben moeten een goeie dikke teen hebben

Foto: De zoons van Arjen Robben moeten een goeie dikke teen hebben

De tieners Kai en Luka Robben gaan komend seizoen voor FC Groningen spelen. Net zoals vaderlief Arjen daar ooit begon. Mits alleen al het doorzettingsvermogen van pa in hun dikke teen, dan komt het met de twee broertjes wel goed. Tegen een balletje trappen zullen zij sowieso wel kunnen.

Half april dit jaar zag ik een fragment over de marathon van Rotterdam voorbijflitsen op tv. Tussen de krioelende deelnemers ontwaarde ik een kaal wedstrijdnummer met een bekende kop: Arjen Robben. Binnen drie uur had hij de tientallen kilometers ‘even’ uitgelopen. Ik merkte dat ik een soort van bewondering, alweer zal het ongetwijfeld zijn geweest voor deze man, voelde opkomen.

Voldoening

Er stond een afgetrainde body en glimlachend hoofd voor me op de beeldbuis. De voormalig wereldster stond daar gewoon tussen al die mensen voor de tv-camera moe te zijn. Maar ook voldaan. Geld als water en grote prijzen in het mondiale voetbal gewonnen, maar Arjen Robben had klaarblijkelijk een nieuwe uitdaging gevonden.

Waarmee de voormalig buitenspeler van onder meer Oranje, Bayern München, PSV en Chelsea zijn grenzen kon opzoeken, zweetdruppels uit zijn poriën wist te toveren als nooit tevoren. Er was in deze dan wel geen bal in het spel, maar toch. Robben had het toch maar eventjes gedaan. Omdat zijn wilskracht en doorzettingsvermogen hem tot het uiterste hadden gedreven.

Ik moest aan dit beeld terugdenken toen ik een foto voorbij zag komen van Luka en Kai, de mannen-in-wording van vader Arjen. Met een shirt in de hand van de Groningse FC poseerden zij voor de fotograaf omdat het tweetal een transfer gaat maken. Van de amateurs naar de profclub in het hoge noorden.

Een vriend van me vertelde mij nog niet zolang geleden dat hij toevallig Arjen Robben bij een wedstrijdje van één van zijn zoons met huidige club Be Quick 1887 had zien coachen. Met wat voor een bevlogenheid en fanatisme de voormalig vleugelflitser dat had gedaan. Zonder gek of gênant te doen, bij lange na niet zelfs. Maar wél met een ongelofelijke drive.

Kai en Luka, die namen heb ik in mijn achterhoofd gezet. Wanneer zij hetzelfde karakter als topsporter hebben als hun pa, dan kan het met deze talenten eigenlijk niet fout gaan in de toekomst. Hun guitige kopjes van nu zullen dan, op de momenten dat het moet, veranderen in verbeten hoofden waar de winnaarsmentaliteit van afdruipt.

En o ja, voor ik het vergeet: als ik clubbaas Wouter Gudde van FC Groningen was, zou ik Arjen snel uitnodigen voor een kopje koffie om hem binnen te hengelen. Al is het maar alleen als mental coach, dan is hij met zijn karakter voor veel profs al zeker van toegevoegde waarde.

Gaat FC Groningen komend seizoen meteen weer terugkeren in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
23+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
75+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
46+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
69+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
117+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
118+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
198+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
180+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
506+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2112+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
786+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
188+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
81+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
645+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
149+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
734+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
927+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
524+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie