“Dat filmpje heeft veel bepaald in het beeld dat mensen van mij hebben”

Foto: “Dat filmpje heeft veel bepaald in het beeld dat mensen van mij hebben”

Noa Lang rekent dit seizoen af met zijn etiket als ‘probleemkind’. Dat etiket kreeg de linksbuiten onder meer opgedrukt vanwege een tirade die zijn trainer van toen bij Ajax, Erik ten Hag, op hem afliet in 2019 tijdens een bekerwedstrijd.

Noa Lang blikt terug op de tirade van Erik ten Hag, die viral ging

Ten Hag foeterde richting Lang dat hij ‘zijn mond moest houden en eens moest luisteren’ en dat het ‘onze wedstrijd was, niet jouw wedstrijd’. “Dat filmpje heeft veel bepaald in het beeld dat mensen van mij hebben”, blikt Lang terug met het Eindhovens Dagblad. “En het filmpje in de Kuip heeft het nodige gekanteld in het beeld. Het lijkt wel alsof mensen nu pas het plaatje compleet hebben bij mij.”

“Ik vind het vooral grappig. Want oprecht: Ik ben nu niet anders dan ik was in de D-tjes. Ja, wat volwassener natuurlijk. En vergeleken met vier jaar geleden weet ik inderdaad beter wanneer je af en toe je mond moet houden, zoals Ten Hag riep. Maar waar ik eerst werd gezien als een – tussen aanhalingstekens – ‘probleemkind’, daar kan ik nu niks fout doen. En dat vind ik grappig. Het zegt mij vooral hoe dun het lijntje in beeldvorming is”, vervolgt de PSV-ster, die inmiddels veel meer ‘de gunfactor heeft’.

“Mensen accepteren me nu zoals ik ben. Maar wat ik zeg, het lijntje is dun. Hoe mensen nu over me denken: mooi, leuk en dankjewel daarvoor. Maar ik weet dat het ook weer anders kan zijn. Misschien al wel morgen.”

Noa Lang is een ander persoon dan vier jaar geleden

  • Eens, hij is veranderd
  • Oneens, hij is nog dezelfde
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie