EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

Cultuuromslag bij NAC dat waakt voor zelfkastijding

Foto: Cultuuromslag bij NAC dat waakt voor zelfkastijding

Een prestatie van jewelste. Zo mag je de promotie van NAC naar de Eredivisie zonder meer typeren. Bijkans herrezen uit de dood. Nu de feestneus weer in de kast is gelegd, is het zaak dat de roemruchte Bredase club de gelederen (eindelijk) eens gesloten houdt, de vulkaan stopt met voortdurend borrelen en er niet wéér sprake is van circus komend seizoen. Anders zal er opnieuw zelfkastijding om de hoek komen kijken.

Inside: NAC probeert met nieuwe hoofdtrainer te zorgen voor stukje rust in plaats van voortdurend circus

Als in een soort van roes beleefden de fans van NAC de voorbije play-offs. De Brabanders waren outsider, maar gingen uiteindelijk compleet verrassend en ook terecht met de hoofdprijs er vandoor. Heel Breda stond op zijn kop vol met feestneuzen die hun verbijstering over de behaalde promotie hier en daar moeilijk onder stoelen of banken konden steken.

En dat na een seizoen waarin het eigenlijk alleen maar onrustig was geweest binnen en rondom NAC. Het broeide en het broeide maar, zoals dat bij de typische Brabantse volksclub eigenlijk heel vaak gaat. Waardoor de club zichzelf in de vingers snijdt, aan zelfvernietiging doet. Gek genoeg weet men dan binnen NAC ook, maar toch gaat het op organisatorisch gebied nog heel vaak mis.

Van Hooijdonk belangrijke pion in top NAC

Nu de club zich verrassend na een aantal seizoenen weer eredivisionist mag noemen, heeft de clubleiding – met daarin oud-spits Pierre van Hooijdonk als voetbalcommissaris in de rvc – besloten om een soort van cultuuromslag proberen te gaan maken. Daarvoor is vooraleerst de Belgische trainer Carl Hoefkens aangetrokken.

De voormalig prof had tot voor kort geen enkele binding met NAC gehad en predikt aanvallend(er) voetbal dan zijn voorgang Jean-Paul van Gastel die inmiddels is vertrokken. De fanatieke supportersschare wil vooral heel veel strijd en aanvalsdrang zien van het team op het veld. Hoefkens, die tijdens zijn aantreden ambitieuze woorden sprak dat zijn nieuwe werkgever op termijn in de subtop van de Eredivisie behoort te spelen, moet dat kunststukje gaan verwezenlijken.

Clubicoon Lokhoff

Op de tweede plaats is clubicoon Ton Lokhoff te verstaan gegeven dat zijn aflopende contract als assistent-trainer niet zal worden verlengd. Een verrassing is dat geenszins, omdat er grotendeels een nieuwe technische staf rondom nieuwe hoofdtrainer Hoefkens zal worden gebouwd. Die voor een soort van cultuuromslag moet gaan zorgen.

Technische baas Peter Maas, die een goed oog heeft voor talent, staat daar als architect boven. De van sc Heerenveen afkomstige Roosendaler zal een sterkere selectie moeten samenstellen dan het afgelopen seizoen, omdat NAC dan wel boven zichzelf uitsteeg door heel knap te promoveren, maar in de reguliere competitie vooral heel erg matig presteerde.

Vulkaan van Breda

De grote vraag is daarnaast of het rustig gaat blijven binnen en rondom de Bredase voetbalvulkaan, omdat doorgaans elk wissewasje op straat komt te liggen. Waardoor al snel weer de pleuris kan uitbreken en NAC aan zelfkastijding doet. Of in ieder geval de mensen die zeggen in clubbelang te handelen, maar aan de achterdeur vaker informatie naar buiten laten lekken.

Het circus dat dan vaker ontstaat, past dan wel bij de volksclub maar doet diezelfde club ook geen goed. Intern bij de kersverse eredivisionist weet men ook dat hiervoor gewaakt zal moeten worden. Anders zou het zomaar kunnen dat Carl Hoefkens het moeilijk gaat krijgen in zijn functie als hoofdtrainer. Niet voor niks is NAC de voorbije jaren een trainerskerkhof geweest.

NAC vliegt weer keihard uit de Eredivisie?

 • Ja
 • Nee
416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
57+
‘EK-drama voor Brobbey’
23:23
22+
Emotionele Priske neemt afscheid van Sparta Praag: “Een eer en een voorrecht”
23:01
82+
Heel Nederland zegt hetzelfde na groot Oranje-nieuws
22:37
77+
Clubicoon Man United velt oordeel over aanblijven Ten Hag
22:14
21+
‘Voormalig Ajax-target maakt droomtransfer’
21:52
234+
BREAKING: Joshua Zirkzee alsnog opgeroepen voor het EK
21:38
15+
Gattuso gaat geluk beproeven in verrassende competitie
21:14
299+
Koeman haalt woede op de hals van Poolse bondscoach
20:50
90+
Beste speler Keuken Kampioen Divisie geniet volop belangstelling
20:26
21+
Juventus benoemt stunttrainer als opvolger Allegri
20:12
26+
Voorbeschouwing Duitsland – Schotland: Kan Duitsland drie punten pakken in de openingswedstrijd?
20:01
54+
Van de Ven gaat EK spelen met zijn voorbeelden: “Ze zullen me altijd helpen”
19:37
117+
Messi geeft duidelijkheid over toekomst: Barça reünie?
19:14
322+
Belangrijke Oranje-update over afgehaakte Brobbey
19:00
26+
Veerman verdient ZWEETBAND, muizen in ORANJE | Aads Oranje EK 2024 #1
18:29
29+
Wat is de geschiedenis van Frankrijk op het EK?
18:17
53+
Hoe wordt het prijzengeld op het EK 2024 verdeeld?
18:11
248+
‘Ajax-shock met miskopen’
17:58
279+
‘Bizarre kritiek op Wijnaldum én Blind’
17:21
945+
‘Vandaag Inside verdwijnt binnenkort al’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie