CL: Ajax verliest van Slavia Praag

Soccernews

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League verloren met 0-1. De Amsterdammers waren de eerste helft iets beter dan de Tsjechen die helemaal niet zoals verwacht met elf man voor de goal zouden blijven hangen. De Tsjechen speelden af en toe ook nog aanvallend voetbal en kregen soms nog wat kansjes. De beste kansen in de eerste helft waren voor Luis Suarez van Ajax die voor open goal de bal verkeerd raakte waardoor hij over ging.

In de tweede helft kreeg Ajax een makkelijk gegeven strafschop dankzij Luis Suarez die zeer gemakkelijk naar de grond ging. Klaas-Jan Huntelaar ging achter de bal staan maar miste de strafschop. Een kwartier later kregen de Tsjechen een strafschop. David Kalivoda benutte de strafschop waardoor Ajax op een 0-1 achterstand kwam.

Ajax probeerde na de tegenslag nog wel op gelijke hoogte te komen maar dat lukte niet. Zo verliest Ajax de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League maar lijkt het wel een nederlaag met perspectief. Ajax zal op 29 augustus de achterstand moeten weg werken in Tsjechie.