‘Chelsea-verdediger Koulibaly keert terug naar Italië’

Foto: ‘Chelsea-verdediger Koulibaly keert terug naar Italië’

Juventus verloor zondag in eigen huis van Napoli en kan het kampioenschap daardoor definitief op haar buik schrijven. Aankomend seizoen hoopt het wel weer voor de landstitel mee te strijden. Daarom is het achter de schermen hard aan het werk om de selectie onder handen te nemen.

Zoektocht van Juventus

Volgens La Gazzetta dello Sport vindt Juventus dat het centraal in de verdediging een leider mist, waardoor het op de transfermarkt heeft gezocht naar een dergelijke voetballer. Naar verluidt is het clubbestuur uitgekomen bij Kalidou Koulibaly, die afgelopen zomer de Serie A nog inruilde voor een avontuur bij Chelsea.

In Londen loopt het echter niet zoals verwacht. Chelsea is alweer bezig aan haar derde trainer in een jaar tijd en weet van de huidige selectie geen hecht team te maken. De Engelse topclub staat mede daardoor op de elfde plaats in de Premier League, waardoor de kans aanzienlijk is dat het Europees voetbal misloopt.

Ook Koulibaly kan in de Engelse media rekenen op veel kritiek. Volgens het Italiaanse medium heeft de defensieve kracht het allerminst naar zijn zin en zou hij verlangen naar een terugkeer richting Italië. De 31-jarige Senegalees beseft namelijk dat hij nog een paar jaar op topniveau meekan en wil weg van de hectiek bij Chelsea.

Hoog transferbedrag Koulibaly

Koulibaly, die Napoli afgelopen zomer nog een kleine 40 miljoen euro opleverde, zou inmiddels een belletje hebben gehad van Juventus-hoofdtrainer Massimiliano Allegri. Hoe de verdediger tijdens het contact reageerde, is niet bekend. Chelsea lijkt echter wel open te staan voor zijn vertrek, omdat het komende zomer ruimte in de financiën moet scheppen om nieuwe spelers aan te trekken.

Moet Chelsea Koulibaly laten gaan?

  • Ja, hij past niet bij de club
  • Nee, hij is goed genoeg
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie