Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Brobbey leerde weinig van Steijn: “Een aardige man”

Foto: Brobbey leerde weinig van Steijn: “Een aardige man”

Brian Brobbey vindt het lastig te benoemen wat hij onder Maurice Steijn heeft geleerd. De aanvaller omschrijft de oefenmeester in Ajax Life Magazine als een ‘aardige man’.

Twijfels Brobbey over inbreng Steijn

Voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat verraste een jaar geleden door Steijn naar voren te schuiven als nieuwe hoofdtrainer. Hoewel hij het bij ADO Den Haag en Sparta Rotterdam goed had gedaan, was er direct twijfel of hij het wel op een Nederlands topniveau kon laten zien.

Het resulteerde in moeizame maanden, waarin Ajax zowel in de oefencampagne als Europees en in de Eredivisie matig presteerde. Na het plotselinge afscheid van Mislintat moest Steijn enkele weken later vertrekken. Aangezien de periode kort duurde, kan Brobbey niet zo snel een kracht van Steijn bedenken.

“Steijn was er maar een paar maanden. Ik vond hem een aardige man, maar ik kan niet zo snel iets noemen”, stelt Brobbey. “Hij wilde altijd dat we het heel compact hielden, waarbij we niet altijd druk hoefden te zetten, maar daarvoor de juiste momenten kozen. Zelf vind ik het wel lekker om die druk te zetten.”

Enthousiasme over werkwijze Van ‘t Schip

Over John van ‘t Schip is hij een stuk positiever. “Hij moest ons oppeppen, omdat we op de achttiende plek stonden. Daar kun je niet blijven staan. Er kwam sowieso nieuwe energie toen hij instapte. Hij sprak veel met ons, zei wat hij verwachtte en gaf ons vertrouwen. Ik denk dat dat zijn grootste credit is.”

Is Steijn een goede trainer?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie