Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Brobbey eerlijk: “Dan was ik sowieso gebleven”

Foto: Brobbey eerlijk: “Dan was ik sowieso gebleven”

Brian Brobbey heeft er spijt van dat hij in 2022 de overstap maakte naar RB Leipzig. Volgens de aanvaller heeft het plan volledig verkeerd uitgepakt, zo vertelt hij in Wij Houden van Oranje op SBS6.

Mislukt avontuur Brobbey bij RB Leipzig

De Oranje-international doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar mede door de concurrentie met Sébastien Haller kwam hij maar niet in de hoofdmacht terecht. In de zomer van 2022 liep zijn contract af en dat besloot Brobbey niet te verlengen. Het resulteerde in een vertrek naar Duitsland.

Brobbey had het in Leipzig echter niet naar zijn zin en kwam in een half jaar tijd slechts tot twee basisplaatsen en twaalf invalbeurten, waarin hij geen doelpunt maakte. Hij had het geluk dat Ajax bereid was om hem na een half jaar alweer voor de rest van het seizoen op huurbasis over te nemen.

Miljoenenbedrag voor terugkeer Ajax

Ajax haalde hem in 2023 voor een bedrag van meer dan 16 miljoen euro definitief terug naar Amsterdam. Niet alleen was dat financieel pijnlijk voor de club, ook had Brobbey spijt van zijn keuze om vroegtijdig uit de Johan Cruijff ArenA te vertrekken. Hij had dat naar eigen zeggen niet moeten doen.

“Als ik het nu had gedaan, was ik bij Ajax gebleven, sowieso. Maar ik heb veel dingen geleerd daar: nieuwe spelers, nieuwe omgeving. Ja, zeker weten dat het me ook veel heeft gebracht.” Dit seizoen kwam Brobbey in 30 wedstrijden in de Eredivisie tot achttien doelpunten en acht assists.

Vertrekt Brobbey deze zomer bij Ajax?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
632+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie