Borst heeft weinig vertrouwen in ‘verrotte voetbalwereld’

Foto: Borst heeft weinig vertrouwen in ‘verrotte voetbalwereld’

Hugo Borst keek afgelopen weekend met onvrede naar de televisie. Niet alleen stelde het spel van Ajax en PSV hem teleur, ook kan hij het gedrag van voetbalsupporters niet langer aanzien. Dat schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Weinig vertrouwen bij Borst

De KNVB besloot hard in te grijpen, nadat Davy Klaassen in het bekerduel met Feyenoord een aansteker tegen zijn hoofd aan kreeg. Het leverde de laatste weken echter al meerdere stakingen op, waardoor het de vraag is of strengere regels gaan helpen. Borst is sceptisch en verwacht niet dat de situatie snel gaat veranderen.

“Waar staan we nu? De grote meerderheid, menen we, lijdt onder de eenling. Maar de eenling is helemaal geen eenling. De voetbalwereld zelf is kuis verrot”, stelt hij. “We zagen gisteren Dusan Tadic weer naar zijn hoofd grijpen en spartelen, terwijl er niets aan de hand was. Hij is aanvoerder en moet het goede voorbeeld geven, maar zijn slechte acteerwerk ontmaskert hem als bedrieger.”

Kritiek op trainers

Volgens Borst zijn het echter niet uitsluitend de spelers die de fans het verkeerde voorbeeld geven. Hij stoort zich namelijk eveneens aan het gedrag van de trainers langs de zijlijn van het veld. Borst vindt simpelweg dat onderling respect essentieel is en dat dit in de voetballerij te weinig wordt getoond.

“We zagen Arne Slot gisteren weer misbaar maken bij de vierde man om een overtredinkje dat niet werd bestraft. Arne Slot, de grote leider van Feyenoord, jut de boel op, terwijl hij het voorbeeld moet geven. Na afloop zei Ron Jans, trainer van FC Twente, denigrerend tegen zijn collega Maurice Steijn: ‘Gefeliciteerd met je puntje.’ Respectloos en onbegrijpelijk van iemand met hersens.”

Ajax
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2023 21:02.

Heeft Borst gelijk?

  • Ja, volledig
  • Nee, ik vind van niet
177+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie