‘Beslissing Schreuder zet Ajax-kleedkamer op zijn kop’

Foto: ‘Beslissing Schreuder zet Ajax-kleedkamer op zijn kop’

De puzzel van Ajax-trainer Alfred Schreuder lijkt langzamerhand in elkaar te vallen. Na een goede tweede helft tegen Fortuna Sittard en de ruime overwinning op FC Groningen lijken de contouren zichtbaar te worden. Daarbij lijkt er geen rol weggelegd te zijn voor Oranje-internationals Davy Klaassen en Steven Berghuis, die voorlopig genoegen moeten nemen met een reserverol.

Schreuder koos tegen Groningen voor een aanval met Steven Bergwijn en Antony op de vleugels en Brian Brobbey in de spits. Daardoor werd aanvoerder Dusan Tadic verwezen naar een rol als nummer tien. Daarachter hield de oefenmeester vast aan het duo Kenneth Taylor en Edson Alvarez, waardoor er geen plek meer lijkt te zijn voor Klaassen en Berghuis.

Keiharde beslissing

In zijn column in De Telegraaf schrijft Valentijn Driessen dan ook dat Schreuder sportief gezien een keiharde beslissing heeft genomen. “Drie maanden voor de start van het WK heeft hij twee vaste basisspelers van Oranje gepasseerd.” Volgens Driessen zal de ingreep tot onrust leiden in de Ajax-kleedkamer. “Schreuder zal de reservebeurten van Berghuis en Klaassen met meer moeten managen dan te vertellen dat Ajax een grote club is met een zwaar, druk en lang programma en dat iedereen aan speelminuten komt.”

De voetbaljournalist schrijft dan ook dat het niet ondenkbaar is dat het Oranje-duo nog gaat aansturen op een transfer. “Ongetwijfeld zullen Berghuis en Klaassen zich in overleg met hun zaakwaarnemers gaan weren. Zonder uitzicht op een basisplaats bij Ajax zullen ze op zeker willen verkassen naar een club waar speeltijd wordt gegarandeerd zodat de twee in beeld blijven bij bondscoach Louis van Gaal. Na zijn twee probleemkinderen in Barcelona – Memphis Depay en Frenkie de Jong – wordt Van Gaal drie maanden voor het WK door Schreuder opgezadeld met twee Ajax-probleemgevallen.”

TIP: Houdt Sparta Ajax wel in bedwang? De odd is 6.40 voor een gelijkspel!

Horen Berghuis en Klaassen in de basis bij Ajax?

  • Berghuis en Klaassen moeten beiden spelen
  • Alleen Berghuis
  • Alleen Klaassen
  • Alleen Klaassen
663+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie