Bergwijn ziet groot probleem bij Ajax

Foto: Bergwijn ziet groot probleem bij Ajax

Steven Bergwijn is ondanks de 0-2 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion tevreden over de manier waarop Ajax zich heeft laten zien. Volgens de aanvaller zitten de Amsterdammers dan ook op de juiste weg.

Bergwijn geeft complimenten aan Ajax

Het lukte Ajax donderdagavond opnieuw niet om van de Engelsen te winnen. Waar het eerder al op bezoek met twee doelpunten verschil onderuitging, won Brighton in de Johan Cruijff ArenA weer. Ditmaal was de ploeg van John van ‘t Schip echter bepaald niet kansloos en creëerde het een hoop kansen, waarbij de effectiviteit niet optimaal was.

Aan de andere kant van het veld was de tegenstander een stuk scherper. De bezoekers wisten de code van Ajax zowel in de eerste als tweede helft eenmaal te kraken, waardoor het met een 0-2 zege huiswaarts keerde. Hoewel aanvoerder Bergwijn zeer teleurgesteld was in het eindresultaat, vond hij dat zijn ploeg zich positief had laten zien.

“Verliezen is altijd klote, natuurlijk”, begon hij tegenover ESPN. “De eerste helft hebben we redelijk goed gevoetbald, maar die fouten worden op dit niveau afgestraft. Dat is jammer. Bij de tweede goal wordt er niet goed doorgestapt en dat wordt ook direct afgestraft. Die momenten zijn wel beslissend geweest. Brighton is niet heel gevaarlijk geweest en wij hadden ook een goal verdiend.”

Enthousiasme over werkwijze Van ‘t Schip

Bergwijn was tóch positief. “Ik denk dat we vandaag wel meer moed hebben getoond aan de bal. Dat was ook de opdracht van de trainer.” Hij is zeer te spreken over de samenwerking met Van ‘t Schip, die het vertrouwen van zijn selectie heeft gewonnen. “Ik denk dat het gevoel heel goed is bij deze trainer. Hij creëert een goede sfeer: dat zie je ook. We konden het alleen niet ombuigen in een resultaat.”

Heeft Bergwijn gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
4439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie