Belgische media bejubelen Anderlecht: ‘Droomscenario van A tot Z’

Foto: Belgische media bejubelen Anderlecht: ‘Droomscenario van A tot Z’

In België is men er zeker van dat RSC Anderlecht de halve finale van de Conference League gaat halen. Paars-Wit won de eerste confrontatie met 2-0 en de Belgische media zien dat volgende week niet meer fout gaan in Alkmaar.

Anderlecht op rozen

Het Nieuwsblad spreekt van een ‘droomscenario van A tot Z’. “Anderlecht zweeft een beetje. Een geweldig efficiënt paars-wit won zijn heenmatch tegen AZ met 2-0 en kan die eerste Europese halve finale sinds 1990 al ruiken. Dit mag RSCA volgende week in Nederland toch niet meer weggeven.”

De krant schrijft dat de buit nog niet binnen is, maar dat Anderlecht dit waarschijnlijk niet meer kan en mag weggeven. “Volgende donderdag wacht nog een clash tijdens de terugmatch in Anderlecht, maar dit is toch een formidabele uitgangspositie. Zeker als je weet dat de Brusselaars ondertussen al zes keer op rij de nul hielden en doelman Bart Verbruggen zich extra zal willen profileren in zijn vaderland.”

Sporza roemt de prestaties van Anderlecht, ook omdat AZ dit Europese seizoen bijna nog geen wedstrijd verloor. “Anderlecht is pas de derde ploeg die AZ in deze Europese campagne een nederlaag kan aansmeren. Eerder was dat ook al Dundee United gelukt in de derde kwalificatieronde. In de groepsfase kon ook het Cypriotische Apollon Limasol op eigen veld winnen van AZ.”

Pover AZ

Het Laatste Nieuws sprak van een verdiende zege en roemde de sfeer in het stadion. “Het Astridpark zat nog eens vol. En daverde als in zijn beste dagen. Zingende fans, blote basten, vuisten in de lucht. Zo’n sfeer hoort bij een Europese kwartfinale.” De krant was niet onder de indruk van het spel van de Alkmaarders. “AZ staat in eigen land bekend om zijn verzorgd voetbal. Daar viel lange tijd weinig van te merken donderdagavond. Het stapelde de slordigheden op. Ook in de tweede helft. Tot ze rond het uur hun groove vonden. Ze werden beter én vooral, ze voetbalden kansen bij mekaar. Anderlecht ontsnapte. Had zich in slaap laten wiegen.”

Ook La Dernière Heure ziet een perfect scenario voor Anderlecht, dat volgens het Belgisch medium de halve finale kan ruiken. “Anderlecht reist donderdag af naar Alkmaar met veel dromen in het hoofd. De geur van de halve finale, die voor Paars-Wit de eerste in 33 jaar zou worden, was in de geur van hop en hotdogs te onderscheiden in een Lotto Park dat deed terugdenken aan de mooie avonden in de Champions League.”

Wint AZ met 2-0 van Anderlecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie haalt de halve finale?

  • AZ
  • Anderlecht
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie