EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘België hakt knoop door over positie Tedesco’

Foto: ‘België hakt knoop door over positie Tedesco’

België wist niet te overtuigen in de groepsfase op het EK in Duitsland. Dankzij een bloedeloos gelijkspel tegen Oekraïne plaatste zich men voor de achtste finale, maar daarin wacht met Frankrijk nu een monsterklus. Een vroege uitschakeling dreigt, maar bondscoach Domenico Tedesco lijkt niet voor zijn baan te hoeven vrezen.

Onder vuur liggende Tedesco langer door bij België

“Hij ligt onder vuur, de bondscoach. De magere vier punten waarmee de Rode Duivels zich in een makkelijke groep pas als tweede plaatsten voor de volgende ronde op het EK ligt een deel van de publieke opinie zwaar op de maag”, schrijft Het Nieuwsblad vrijdagochtend. “Dan worden tactische keuzes ter discussie gesteld en ook zijn basiself is een onderwerp van discussie. Woensdag in Stuttgart werd de bondscoach zowaar uitgefloten toen hij wisselde”, blijft de krant kritisch.

Het Belgische medium verwacht echter niet dat de Duitser moet wijken, ook al wordt er verloren van Frankrijk. “Het is geen reden voor de bond om aan Tedesco te twijfelen. Integendeel. In informele gesprekken wordt de 38-jarige coach volop verdedigd. Er wordt ons door meerdere bronnen binnen de voetbalbond verzekerd dat het contract tot 2026 zal worden uitgediend.”

Het Nieuwsblad meldt dat er door de Belgische voetbalbond vooral naar de lange termijn wordt gekeken. “De voetbalbond wil Tedesco op lange termijn laten werken. De verwachting is dat de coach na het EK de spelersgroep verder zal vernieuwen en verjongen.” Tedesco volgde in 2023 Roberto Martínez, die nu de bondscoach is van Portugal.

Een goede beslissing om langer door te gaan met Tedesco?

  • Ja, goede beslissing
  • Nee, ze kunnen beter na het EK afscheid nemen van Tedesco
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie