Bayern blijft in spoor van Leverkusen door zuinige overwinning

Bayern München heeft het Bundesliga-duel met Union Berlin winnend afgesloten. Het bleef lang spannend, doordat de thuisploeg maar één keer wist te scoren. Desondanks pakte Bayern de drie punten.

Union Berlin wordt met 1-0 verslagen

Waar Bayern al jaren heerst in Duitsland, lijkt het dit seizoen toch een ander verhaal te worden. Koploper Bayer Leverkusen blijft maar winnen, terwijl Der Rekordmeister afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag opliep. Thuis verloor het met 0-1 van Werder Bremen. Daardoor liep het gat naar Leverkusen op naar 7 punten, al kon daar woensdagvond iets aan gedaan worden tijdens de inhaalwedstrijd tegen Union Berlin. Matthijs de Ligt stond weer in de basis bij de gastheren, terwijl Sheraldo Becker bij de hoofdstedelingen vertrok naar Real Sociedad.

Winnende goal op slag van rust

Zoals je mocht verwachten had Bayern al vroeg de druk er goed op. Na zes minuten kreeg ook De Ligt al een kans met een kopbal uit een corner, maar zijn inzet kon gered worden. Het tempo kwam er niet echt lekker in, aangezien meerdere Union-spelers behandeld moesten worden aan blessures. Spits Kevin Volland moest na 26 minuten ook daadwerkelijk het veld verlaten. Harry Kane kon maar moeilijk gevonden worden door zijn medespelers, terwijl Kingsley Coman, Leon Goretzka en Leroy Sané kansen misten. In de blessuretijd van de eerste helft werd Kane dan toch in stelling gebracht. Zijn schot eindigde op de paal, maar in de nastoot schoot Raphaël Guerreiro hoog raak: 1-0.

In het tweede bedrijf wilde Bayern de voorsprong snel uitbouwen. Bij Kane zat het wederom niet mee: dit keer mikte hij wel raak, maar greep de VAR in. Union kon aanvallend weinig uitrichten, het was vooral wachten op de 2-0 van Bayern. Er werden echter de nodige kansen gemist, waardoor het door de marge van één toch spannend bleef in de Allianz Arena.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en eindigde het treffen in 1-0. Bayern schrijft drie belangrijke punten bij en houdt Leverkusen in het vizier. Met de achterstand van vier punten kan de ploeg van Thomas Tuchel zich echter nauwelijks iets permiteren.

Scoreverloop: 1-0 (45+1′) R.Guerreiro