Barcelona loopt komst Haaland mis: ‘Financieel onhaalbaar’

Foto: Barcelona loopt komst Haaland mis: ‘Financieel onhaalbaar’

Erling Braut Haaland lijkt zijn keuze definitief gemaakt te hebben met een overgan naar Manchester City. The Athletic meldde eerder op de dag al dat Haaland zelfs komende week al gepresenteerd wordt bij The Citizens. Barcelona had ook interesse in de diensten van de spits, maar Xavi liet in aanloop naar het duel met Celta de Vigo al doorschemeren dat de kans klein was dat Haaland naar Spanje zou komen.

De Spaanse oefenmeester weet dat de transfer van Haaland nog niet officieel is, maar ontkende niet dat Barcelona weinig kans had. “Ik zal niet liegen. Vanwege onze financiële situatie is het wel erg moeilijk. Als gebeurt wat jullie zeggen, dan zal het een financiële kwestie zijn. Daar twijfel ik niet over.” Xavi liet daarnaast blijken wel te willen investeren komende zomer om de competitie met Real en de Europese top aan te kunnen gaan. “Spelers zullen moeten vertrekken zodat we anderen kunnen vastleggen. “We moeten ons versterken als we competitief willen zijn.” 

Vertrek Nederlanders uit Barcelona

De oefenmeester gaf daarnaast aan tevreden te zijn met de voorzitter en de technisch directeuren van de club. “Ze respecteren mijn mening. We werken samen om de selectie te versterken.” Het is nog maar de vraag of de Nederlanders Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay volgend seizoen bij Barcelona spelen. Om ruimte te krijgen om nieuwe spelers te halen moet Barcelona ook spelers verkopen. Voor de drie Nederlandse spelers is de nodige belangstelling. Voor Frenkie de Jong zijn topclubs als Manchester United, Bayern München en Juventus in beeld. Luuk de Jong kan rekenen op serieuze belangstelling vanuit PSV, terwijl meerdere Premier League-clubs interesse hebben in Depay.

TIP: Scoort Depay tegen Celta de Vigo? Pak 2.00 keer je inzet!

Wie moet volgend jaar in de spits spelen bij Barcelona?

  • Depay
  • Lewandowski
  • Luuk de Jong
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie