Aston Villa erkent geluksmoment: “Veel respect voor AZ”

Foto: Aston Villa erkent geluksmoment: “Veel respect voor AZ”

Unai Emery vond dat zijn ploeg Aston Villa geluk heeft gehad met de overwinning op AZ. De Engelsen wonnen met 2-1, maar mochten niet klagen bij de gelijkmaker. Die kwam voort uit een onterecht gegeven hoekschop. Dat erkende ook de Spaanse oefenmeester, die AZ goed voor de dag zag komen.

Onterechte hoekschop voor Aston Villa

Vangelis Pavlidis had AZ op voorsprong gebracht, waarna Aston Villa via Boubacar Kamara een kans kreeg op de gelijkmaker. De aanvaller werkte zelf de bal over de achterlijn, maar de arbitrage gaf een corner. Ook Emery gaf op de clubkanalen van de Engelsen toe dat Aston Villa daar mazzelde. “Het was een grote kans, maar het had duidelijk geen hoekschop mogen zijn. En na deze fout scoren wij.”

Na de gelijkmaker bezorgde Ollie Watkins Aston Villa uiteindelijk nog de zege. Dat tot tevredenheid van Emery, die AZ wel een compliment uitdeelde. “Ik ben heel erg trots op onze prestatie in deze competitie. AZ is een heel goede ploeg, dus ik ben heel blij met deze overwinning. Ik heb veel respect voor AZ.”

Aston Villa lijkt met negen punten uit drie wedstrijd hard op weg naar plaatsing voor de volgende ronde. “Winnen zoals vandaag (donderdag, red.) is fantastisch”, stelde Emery. “Het is altijd heel bijzonder om hier te spelen op Villa Park. We proberen ook te genieten van het spelen in Europa.”

Zie jij Aston Villa doorgaan in de Conference League?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie