Arne Slot onthult ‘Klassieker-geheim’

Foto: Arne Slot onthult ‘Klassieker-geheim’

Feyenoord kwam gisteren op een 0-1 voorsprong in De Klassieker tegen Ajax, maar vervolgens werd het 2-1 voor de Amsterdammers. Na de pauze waren het echter de Rotterdammers die de klok sloegen en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie stond er een eindstand van 2-3 op het scorebord…

Slot onthult wat hij in de kleedkamer tegen Feyenoord-spelers zei

Voetbal International citeert coach Arne Slot van de nummer één van de Eredivisie: “Het was niet onterecht dat het 2-1 werd voor Ajax. Maar op dat moment begonnen wij ook weer wat kansjes te krijgen. En in de rust hebben we wat dingen aangegeven en zag je dat de tweede helft een compleet ander beeld opleverde.”

In de rust sprak de oefenmeester zijn manschappen toe: “Ik heb aangegeven dat als je in de Johan Cruijff Arena wil winnen, je nooit minder duels kan winnen dan de tegenstander. Dat is één. En twee: dat ze veel beter kunnen voetballen dan ze dachten en dat ze daar ook veel meer tijd en ruimte voor hadden dan ze dachten. Dat ze soms té geduldig waren en soms te ongeduldig waren.”

Slot legt uit: “Dat klinkt cryptisch, maar als je Dusan Tadic bijvoorbeeld hebt uitgespeeld en hij loopt nog een keer dan moet hij nog een keer terug naar de andere centrale verdediger. Want als je dan al indribbelt en geforceerd een gedekte middenvelder inspeelt, gaat het hem niet worden. Dat deden ze de tweede helft veel beter, waardoor er ook veel minder duels waren en wij behoorlijk de overhand hadden in de tweede helft.”

Vroege wissel Hartman

Quilindschy Hartman kreeg een vroege gele kaart en zat vrij dicht bij een rode, waardoor hij al vroeg van het veld werd gehaald… “Dat had natuurlijk iedereen gedaan. Hij kreeg zijn eerste gele kaart vrij snel en misschien ook wel vrij gemakkelijk. Als je dan tegen Mohammed Kudus staat, is dat al dreigend. Want die man is natuurlijk ongelooflijk wendbaar en snel en heeft heel individuele kwaliteit. Als je dan ook nog een tweede overtreding maakt, waardoor je kan zeggen dat je op zijn minst op een tweede gele kaart staat, dan moet je hem eruit halen.”

Feyenoord na rust oppermachtig?

  • Ja
  • Nee
694+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie