Argon pakt zondagamateurtitel

Soccernews

[img align=left]uploads/amateurkampioensschaal.jpg[/img][i]Soccernews blikt na elke kampioenswedstrijd terug op de gespeelde wedstrijd. Gisteravond werd de wedstrijd Argon – JVC Cuijk, in de strijd om het zondagkampioenschap gespeeld. Dinsdagavond werd ook nog de wedstrijd Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels gespeeld.[/i]

[b]Woensdag 5 juni[/b]

[b]zondagkampioenschap[/b]

S.V. Argon is kampioen van de zondagamateurs geworden. Door JVC Cuijk in eigen huis met 2-0 te verslaan kon de schaal uitgereikt worden aan de blauw-witten uit Mijdrecht.

Argon moest winnen. Dat was de enige manier om de titel op te eisen. Bij elk ander resultaat ging de schaal mee naar Cuijk. De wedstrijd was meer spannend dan mooi. Toch werd de score al snel geopend. Goaltjesdief Lokken kopte binnen 4 minuten binnen.

JVC moest nu komen, maar de verdediging van Argon stond goed. Er kwamen wel wat kansen, maar die belandden niet tussen de palen. Doordat JVC vol op de aanval ging kreeg ook Argon kansen. Diangi Matusiwa rondde zo’n counter diep in blessuretijd netjes af. 2-0. Het kampioensfeest kon gevierd worden.

Argon is voor de 2e keer in haar bestaan gekroond tot zondagkampioen.

[b]Dinsdag 4 juni[/b]

[b]zaterdagkampioenschap[/b]

Dinsdagavond heeft Rijnsburgse Boys met 3-1 gewonnen van zaterdagkampioen IJsselmeervogels.

IJsselmeervogels spaarde de gehele basiself. Dit omdat aanstaande zaterdag tegen de zondagkampioen gespeeld moet worden.
Bij Rijnsburgse Boys namen Joes Blakborn, Tim van Breukelen, Bryan Simons, Bartjan Onderwaater, Joost Kuhlmann, Nick Schnater en Jordi Snijders afscheid van ‘de uien’.

Rijnsburgse Boys was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het 1-1 bij rust. Doelpuntenmakers: Brayton Biekman (1-0, in de 35e minuut) en Sjoerd van der Waal (1-1, in de 42e minuut). Na de pauze zakten de voornamelijk jonge Spakenburgers in.

In de 51e minuut kreeg Rijnsburg een terechte penalty die netjes werd afgerond door Tim van Breukelen. Na dit doelpunt regende het kansen voor Rijnsburgse Boys. Mirco Bovo hield zijn doel met een aantal fraaie reddingen schoon. In de 78e minuut was het dan toch raak. Een doelpoging van Djuric Ascencion werd gekeert waarna Danny van der Vijver voor leeg doel kon afronden.

Verder gebeurde er weinig meer.

Aanstaande zaterdag neemt nemen IJsselmeervogels en Argon het tegen elkaar op. De wedstrijd vangt aan in Spakenburg om 15:00 uur. Een week later volgt de return in Mijdrecht. De winnaar van deze wedstrijden kan zich een jaar lang landskampioen van Nederland noemen.