Anton Gaaei reflecteert: ‘Mentaal nog niet klaar voor’

Foto: Anton Gaaei reflecteert: ‘Mentaal nog niet klaar voor’

Anton Gaaei vind dat Ajax de juiste kant op gaat. De Deense vleugelverdediger vindt dat Ajax onder John van ‘t Schip de goede weg is ingeslagen. In gesprek met Tipsbladet blikt de jongeling terug op zijn eerste maanden in Amsterdam.

‘Ik heb in het begin wat tijd nodig gehad’

Het begon zo goed onder Van ‘t Schip. Ajax won de eerste twee duels in de Eredvisie, maar speelde zondag gelijk bij Almere. Anton Gaaei vind dat het stukken beter gaat: “Ik hoop dat we nu op de goede weg zijn. De nieuwe trainer heeft goede tactieken en praat veel met spelers. Natuurlijk is het een moeilijke periode geweest voor iedereen, voor mensen rond de club en de supporters, maar daar kunnen we nu niets meer aan doen. Zo is voetbal soms. Het is een kwestie van vooruit kijken.”

De linksback wil vooruit kijken, maar blikt met het Deense Tipsbladet ook terug op zijn moeilijke start bij de Amsterdammers. “Het is goed om meer speeltijd te krijgen. Natuurlijk zijn er nog steeds dingen waar ik soms moeite mee heb, maar al met al maakt de speeltijd je beter. Ik heb in het begin wat tijd nodig gehad. Aanvankelijk was het niet het plan dat ik meteen voor de leeuwen gegooid zou worden, maar het is wat het is. En eigenlijk was ik er ook wel blij mee.”

De Klassieker

In De Klassieker ging Gaaei tweemaal gruwelijk in de fout. “Misschien was ik er mentaal nog niet helemaal klaar voor”, zegt de Deen daarover. “Ik heb er alles aan gedaan om dat wel te zijn, maar we zaten in een moeilijke situatie, hoewel dat geen excuus was. En het spijt me dat ik mijn kans niet gegrepen heb, maar nu moet ik vooruit kijken en vechten.”

Gaaei is te snel voor de leeuwen gegooid

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie