‘Ajax verdient méér dan 100 miljoen euro’

Foto: ‘Ajax verdient méér dan 100 miljoen euro’

Bij ELF Voetbal Magazine verwachten ze dat Ajax in de aankomende zomertransferwindow tóch weer gaat cashen op de transfermarkt. Het medium stelt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars uit kan kijken naar 100 (!) miljoen euro aan inkomsten uit spelersverkopen.

Men denkt dat André Onana de Amsterdammers 10 à 15 miljoen euro op gaat leveren: “Als Ajax nog iets wil verdienen aan André Onana zal het hem deze zomer moeten verkopen. Het contract van de Kameroener loopt in 2022 af en volgens Marc Overmars lijkt hij dat contract niet te willen verlengen. In 2019 had Ajax vele tientallen miljoenen aan hem kunnen verdienen, maar Onana bleef en doordat hij een jaar is geschorst voor het gebruik van doping, is zijn waarde sterk gekelderd. De verwachting is dat Ajax tussen de tien en vijftien miljoen voor hem zal kunnen ontvangen.”

Ook Kjell Scherpen (5 miljoen), Noussair Mazraoui (10-15), Perr Schuurs (15), Lisandro Magallán (4), Nicolás Tagliafico (15), Carel Eiting (3) en Jurgen Ekkelenkamp (3) zijn vermoedelijk op weg naar de uitgang. Razvan Marin en Noa Lang (respectievelijk 10 en 6 miljoen euro) worden sowieso verkocht, conform de clausules in hun huurcontracten.

David Neres is dé cashcow: “Beide partijen lijken nu open te staan voor een transfer, met Antony heeft Ajax zijn vervanger natuurlijk al in huis en het wil met Kamaldeen Sulemana nog een buitenspeler halen. Deze zomer lijkt daarom het moment dat de zevenvoudig Braziliaans international een transfer gaat maken. Zijn waarde wordt geschat tussen de 20 en 25 miljoen.” Maar ook Lassina Traoré (7 miljoen) en Danilo (7 miljoen) gaan Ajax hoogstwaarschijnlijk aardig wat opleveren.

100 miljoen?

  • Dat gaat Ajax wel aantikken
  • No way!
1694+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie